Så föll då bladet från munnen till slut

Hörbypolitiken är en såpa av sällan skådat slag, och i veckan skrevs ytterligare ett kapitel: nu är det inte bara stallet som skall spolas ur- nu skall även mangårdsbyggnaden städas ur ordentligt. En mental hygientekniker är i farten och nu är det dags att göra upp med oliktänkarna… igen.  Kanske går det bättre denna gången? Förra uppstädningen kom liksom lite av sig när den enda som man lyckades städa bort var sin egen allierade.

Vårt kommunalråd är återigen uppe och hackar in de senaste sanningarna på sin blogg. För en vecka sedan dök inlägget ”Pelle Skerup skadar Hörbypolitiken” upp. Detta efter att denne haft åsikter om att revisionen bara hittat två tredjedelar av parkeringsplatserna på pendlarparkeringen i Osbyholm. Fel åsikter igen uppenbarligen, och den omnipotenta skriver att Skerup skulle ”göra alla oss en tjänst” om han lämnar Hörbypolitiken.

Men, spelade det ingen roll att Hörbyborna faktiskt röstade in denna Skerup i Fullmäktige? Vem är ”alla oss” som skulle vara behjälpta av att Hörbys mest populära politiker, med störst personligt mandat bland väljarna, skulle lämna in? Ja, inte är det alla de Hörbybor som röstat i alla fall. Den lilla detaljen ”representativ demokrati” synes inte uppbära den tyngd och pregnans för skribenten som man önskar. Är man bäst och ofelbar, varför skulle det stoppa något handlade?

Nåja, vad som mest varit raljanta rallarsvingar på personens blogg tidigare, en blogg som på sistone mest ägnats åt att baktala partikollegor, kom med artikeln i Skånska Dagbladet den 19 juli i en helt annan dager. Janusansiktet tappades – personen på Internet kom ifatt verklighetens person. ”Politik bygger på samarbete, inte på konflikter” hävdas av en person som har varit på konfliktstigen det senaste ett och ett halvt året. Dualismen är intressant.

Hur kan det komma sig att det blir konflikter? Mycket kan man direkt läsa på Skånskan:

Har du meddelat ditt krav till Pelle Skerup?
– Jag har skickat ett mejl till alla inom partiet. Men Skerup tillhör dem som inte använder mejl så jag vet inte om han sett det än. Nu är det semester så får vi ta diskussionen om vilken värdegrund vi ska ha inom moderaterna senare.

Är man en god kommunikatör, visandes ett gott ledarskap när man för en värderingsdebatt via e-mail? Det hela blir så absurt när han dessutom vet om att den som är mottagaren för meddelandet inte har möjlighet att läsa det.

Men det hela följer ett bekant mönster. Precis som vid förra ”uppstädningen” lanseras aktionen via media före någon som helst intern diskussion – ja, förutom ett och annat halvhjärtat e-mail då förstås.

Fixeringen vid partikamraten tycks ha runnit över alla breddar. Kvällen den 19 juli kommer ytterligare ett blogginlägg med bara ett ord: ”Skerup”. Åh, jag är så nyfiken på vad som verkligen skulle kommit ut i det blogginlägget om det inte hade havererat fullständigt.

Det är så mycket ord som strömmar från skribenten. Han skriver följande (min kursivering):

I politiken är det från Pelle Skerup idag för mycket egenintresse, hela tiden mobbing och trakasserier, okunskap, förföljelse av tjänstemän och andra oliktänkande för att det ska vara bra för Hörby.

Det är för mycket egenintresse, mobbing och så vidare för att det skall vara bra för Hörby. Finns det då en lagom nivå som skribenten står för? En nivå av lämpligt mycket mobbing, trakasserier och förföljelser som är bra för Hörby? Är det så att den mobbing, trakasserier och förföljelser som personen i fråga utsätter sina partikamrater för, är rättvis och balanserad? Är just dessa trakasserier och mobbing bra för Hörby?

De senaste bloggningarna

Låt oss titta på vad en balanserad och rättvis mobbing och trakasseri kan bestå av på kommunalrådets egen blogg:

Förutom attacken på Skerup, har han även gett sig på

 • de moderata ledamöterna i Socialnämnden att de bedriver ett samarbete med Sverigedemokraterna,
 • sin partikamrat om att denne försvarar mobbing
 • partikamraterna när hans väninnas emotionella anklagelser mot dessa upphöjes till sanning/fakta.

Dessutom frekventerar han partikamraternas bloggar och betecknar dem som ”mobbande trynen” och en mängd andra tillmälen. Ni som följer denna blogg är väl insatta i vad som avses. En rättvis och balanserad kampanj mina damer och herrar – så skall det se ut i Hörbypolitiken när ”alla oss” får sätta dagordningen.

Så är det när ”alla oss” kommer fram till att denne har ett brett stöd för sina uppfattningar. Men det hela kokar ner till mängdlära när mängden består av singeltonen. Singeltonen ”alla oss” och singeltonen ”många med mig” är nyord för en riddare (eller är det legionär?) på väg mot många väderkvarnar.

3 svar på ”Så föll då bladet från munnen till slut

 1. Medboirgare

  Ahlkvist mår uppenbarligen inte bra! Det visar hans desperata agerande? Borde inte M ledningen tala med hans anhöriga ,så han kan få den hjälp han behöver?

  Svara
 2. Björne

  Hej Per Elis!
  Helt rätt beträffande Pelle Skerup! Han är en mycket kopetent person som är snabb i tanke och handling Han är en frisk fläkt i det ibland ganska unkna Hörbypolitiken: Dessutom är han fri från ”instutitionsskada” som tyvärr drabbar många politiker efter en tid!

  Svara
 3. Pingback: Uppdatera länkar – webbens förgänglighet « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.