Från skeptisism till optimism

Ibland går det snabbt mellan att vara skeptisk inför de utmaningar vi står inför, speciellt inom vår kommun där vi har lång väg att gå innan vi kan skapa en positiv dialog om kommunens planeringen och utveckling. Samtidigt ger mig omgivningen så mycket positiv input om att så är möjligt. Det gäller bara att ladda inför skiftet.

När jag skrev min förra bloggning blev jag förskräckt att arbetet med översiktsplanen har kommit så långt att den är klar för beslut om samråd i slutet på nästa månad. Hur mycket av information och dialog förutom uppstartsmötet i december förra året har ni sett i ärendet? Detta trots att detta troligtvis är en av kommunens mest viktiga planer – till och med omnämnd i kommunallagen!

Det är uppenbart med tanke på aktiviteterna runt översiktsplanen att kommunen måste, som demokratigruppen föreslår, jobba mycket med metodutveckling i samband med medborgardialogerna.

Under en av dessa jobbiga dagar när man brottas med problem som är större och inte direkt påverkbara av mig själv, så ser jag mitt äppelträd som är fullt av äpplen efter en fantastisk sommar.

Mognande äpplen mot en bakgrund av blå himmel!

Dessutom så har jag noterat att jag har tre stycken plommon på mitt nyplanterade Viktoriaplommonträd. Härligt att se att även med mina grå fingrar, som endast synes vara dimensionerade för tangentbord, kan skapa positiv växtkraft.

Det mina kära läsare, trots fullständigt orelaterat, känner jag vara ett tecken så gott som något att vi tillsammans kan skapa ett bra debattklimat i kommunen. Energi kommer från så många olika och förvånande ställen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.