En mätt politiker är en bra politiker

Hemtjänstens medborgarförslag om att slopa fullmäktiges julbord är säkert en känslig fråga att kasta sig ut i, så varför avstå? Speciellt eftersom man sitter i glashuset själv.

Nåja, låt mig först säga att jag tycker inte man skall ställa in det. Den sociala funktionen skall man inte underskatta. Precis på samma sätt som man inom alla företag håller på med detta finns värdet i kommunen. Jag är övertygad om att de positiva effekterna av sammankomsten överväger.

Dock så tycker jag att hemtjänsten har en poäng – det har ett stort signalvärde till organisationen. Det skulle man kunna ta fasta på.

För två år sedan anordnade Jane Cimmerbeck julbord för socialnämnden på Aptiten (samma som personalen fick). Jag uppfattade det som mycket positivt att umgås med tjänstemännen och politiker utanför mötesrummets kala väggar (ja, vi slipper se tavlan på Soc-mötena), diskuterandes annat än paragrafer.

Jag kan ge andra referenser från vår utmärkta kostenhet i kommunen. Som sommaravslutning 2013 bjöd kostenheten socialnämnden på sallad. Denna sallad presterades trots att logistiken hade försvårats av att en hack-maskin hade skurit i köket!!!

Sommarsallad på Soc-möte i juni från Aptiten

Mycket trevligt och enligt uppgift var den väldigt nyttig också. Just det faktum torde mången politiker uppskatta i juletid när kärlkrampen är som värst. Här är receptet på sommarsalladen: Sallad med majskyckling

Så, om jag skulle våga mig på en rekommendation skulle julbordet till politikerna i fullmäktige tillhandahållas av Aptiten, gärna med hjälp av insatser från Resa projektet om så behövs. Jag är övertygad om att KSAU omfamnar detta förslag öppenhjärtligt i vanlig ordning…

Som slutnot om kostenheten kan man säga att det är inte helt ofarliga att ha med dem att göra – och då pratar jag inte om de vassa knivarna. De är kapabla till onyttigheter också.

Kladdkaka med grädde - jag har inget minne av något möte efter att ätit en rejäl bit av den - knockout!

Uppdaterat: artikel i Skånskan…. med många kommentarer. Äntligen något som engagerar människor!

3 svar på ”En mätt politiker är en bra politiker

 1. Debattvillig

  Anordna gärna julbord för all del.
  Men betala själva. Enkel lösning.

  För det går inte att försvara att politikerna skall smörja kråset för över 30 tusen när kommunen går på knäna.

  Ni är inte fattiga politiker. Varför skall ni få gratis när vi dödliga/era arbetsgivare får betala när vi skall äta julbord?

  Bjud in hela kommunen istället isåfall.
  Jämför det julbordet på det våra äldre får, som skolbarnen får osv. Det är snudd på helt absurt att ni inte kan betala för er. 2-300:- har ni väl råd med?

  Jag vet att jag är cyniskt elak, men signalvärdet i om ni genomför detta genererar garanterat ett större politikerförakt.

  Svara
 2. Debattvillig

  Läste precis herr Ahlkvists uttalande på skånskans hemsida.

  Tragisk läsning må jag säga.
  Återigen märks det så väl att herr Ahlkvist försvarar att han använder kommunens pengar som sin egen plånbok.

  Med tanke på kostnaden så tycker jag det är besynnerligt att gästerna vid sammankomsten inte betalar själva.

  Men vi får se vad skv säger vid sin granskning framöver.
  Om jag tror rätt med tanke på utsvävningarna som gjorts, så kommer det adderas förmånsskatt på många politiker och tjänstemän.

  Hoppas herr Ahlkvist med flera åker på en sjuhelvetes smäll då skv tittar upp till fem år bakåt.

  Gör rätt för er och betala ur egen ficka så slipper ni öka på politikerföraktet herr Ahlkvist.

  Än bättre hade vart att shlkvist själv betalar notan med tanke på hans löjligt orimliga lön jag betalar som hans arbetsgivare.

  Ultimat hade vart att ställa in det samt att shlkvist avgår från alla poster. Men stockdum som han är så inser han inte att han är totalt bortgjord och föraktad.

  Svara
 3. Pingback: Att hålla 25-års jubilarierna som gisslan « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.