Gott nytt år, kära läsare!

Av | 2015-12-31

fireworks

Nu när året har kommit till sin ända kanske det kan vara på sin plats sitta ner och fundera på vad som varit och kanske spekulera lite vad som komma skall under det nya året.

Om vi skall fundera på lokalpolitiken så gör vi det bäst efter att vi dragit i oss skumpan efter tolv-slaget. Detta för att när man är lite trött och drucken så verkar allt så mycket mer vettigt än när man betraktar det med nyktra ögon.

Det enda vi vet om framtiden är att den har mycket att förtälja oss. Speciellt i dessa brytningstider kan vi lära oss mycket om hur världen egentligen är beskaffad.

Därför är det med stort intresse jag tillsammans med er läsare tar steget in i 2016. Nästa år kommer jag befinna mig mycket i Kina så jag hoppas att ni är med mig där.

Nästa bloggning kommer handla om mina observationer från min senaste Kinaresa. För framtiden har redan kommit dit, utan att Åsa Romson har haft ett finger med i spelet.

Gott nytt år på er kära läsare så hoppas jag att vi ses på fullmäktigemötena eller här på webben.

 

Ett svar på ”Gott nytt år, kära läsare!

 1. Jan-Erik Persson

  Så agerar våra myndigheter när det börjar bli illavarslande……

  Att våra kommunpolitiker kan agera fullständigt ansvarslöst mot oss kommuninvånare och våra lagar utan någon form av påföljd eller straffansvar har varit tydligt sedan länge. Och därtill så kan de med förverkligat förtroende eller ”inte erhållen ansvarsfrihet” för sina uppdrag, ändå fortsätta sitt politiska etablissemang eftersom de av fullmäktige inte anses som bestraffningsbara.
  Jag har vid många tillfällen begärt prövning av olika beslut och händelser som beslutats inom kommunen, där jag med hjälp av kommunallagen anser att politikernas ageranden har varit fel.
  I många av mina överklaganden så har berörda överordnande juridiska myndigheter enbart hänvisats att mötet och besluten har ”fullgjorts i laga ordning”, men i själva sakfrågan så har myndigheterna inte tagit ställning eller velat agera för våra lagar…

  Jag anser därför att vid de tillfällen som någon kommuninvånare vill att våra överordnade, sakkunniga i sammanhanget skall agera för våra lagar, så förvrängs innehållet i klagan och framställer ärendet som helt bisarrt och hänskjuter dem till papperskorgen.
  Därvid lag så framkallas ytterligare situationer för våra politiker att nyttja ännu mer och fler möjligheter, med våra överordnade juridiska myndigheters beskydd och utan någon form av straffansvar.

  Överprövning gäller mina ärenden hos JO dnr: 6710-2015 och JK dnr: 7499-15-21

  Hörby 2015-12-30

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.