Gräslig offensiv i trädgården

Ambitionen är alltid hög så här års med gräsmattan – så även i år. Jag har två problem, mycket mossa och mycket mullvad.

Jag var nere på Lantmännen i Hörby och tänkte köpa lite Stroller anti mossa – jag blev chockad när jag såg att påsen kostade styvt 500 kronor. Jag plockar motvilligt åt mig påsen och skall till att betala. På väg till kassan råkar jag i samtal med en anställd och beklagar mig över priset.

I stället får jag rådet att köpa en säck järnsulfat och en säck vanlig NPK-konstgödning för 348 kronor… tillsammans! Mycket trevligt med ett besparingstips just i det läget. En Wow-service, som jag har lärt mig att det heter. Lär dig mer om Wow-service på http://www.wowmarketing.se/. Thomas Lydahl gav en Wow-förläsning på kunskapsdagarna i Lund för några veckor sedan.

Två påsar är bättre än en... och billigare!

Idag har de båda säckarna distribuerats på tomten i väntan på det utlovade regnet under morgondagen. Jag återkommer med rapporteringen om resultatet.

När jag berättade om äventyret med gödningen för min granne frågade han spontant om jag har köpt extra bensin till gräsklipparen också… OK, jag får väl jacka upp den budgetposten.

Så till det andra problemet – mullvadarna. Ikväll är gräsmattan apterad på tre punkter. Beträdes på egen risk… speciellt om du är mullvad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.