Himmelsblått i Höör idag

Av | 2013-05-18

Idag var det inköpsresa till grannkommunen Höör. Solen sken från en klarblå himmel. Första stopp var Systembolaget – en fantastisk svensk institution.

Systembolaget är det svenskaste av dem alla och av mig uppskattat som en bärare och symbol för svensk alkoholpolitik. Borta är ”förmynderi systemet”; fram har växt en servicepunkt med en social agenda. Kan man bli patriot för mindre?

Utanför bolaget står det bekanta ansikten, eller mer bekanta himmelsblå jackor. Moderaterna i Höör har lördagsaktion. Tre stycken som pratar med folk i vårsolen. Fantastiskt.

Nu så här hemma i trädgården sitter jag och funderar på dessa Moderater. De har tagit sig tid på en lördag med vackert väder, att kämpa för visionen om ett bättre land som man tror på.

Jag tycker det är fantastiskt att det finns människor som tar sig tid att dra sitt strå till samhällsstacken. Allt för att, genom demokratin som metod, skapa idéer som syftar till att göra Sverige till en bättre plats att bo, verka och leva i.

På tisdag kommer det bli mer politiker på gator och torg i Hörby under Kulturkalaset… mer om detta senare.

Till grillvärdarna ikväll blev det en Casillero del Diablo, eller 4567 som den heter på svenska.

Ett svar på ”Himmelsblått i Höör idag

  1. Edvin

    Himmelsblått är lika hemskt politiskt som det är fotbollsmässigt. Det ska vara illrött! I vissa fall grönt, alla dagar i veckan!

    Moddarna ska dock ha eloge för att de överhuvudtaget lägger ner tid på att snacka politik med väljare.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.