Hur missnöjda är Hörbyborna?

Tidningen Dagens Samhälle genomför en undersökning hur nöjda invånarna i svenska kommuner är. 

Tidningen konstaterar att ju rikare kommunen är desto nöjdare var invånarna. Sunt bondförnuft säger samma sak: ju mer pengar en kommun har att spendera på sina invånare desto gladare blir de.

Men allt har inte med pengar att göra – Hörby borde med sin litenhet ha topp-positioner vad gäller öppenhet och demokarti. Själv känner jag inte att vi är där ännu. Tidningen skriver i sin pappersupplaga att resultatet beror på samhällsandan, och nog är det många som inte är nöjda med Hörby kommun.

Tack och lov är det val snart. Det är dags att få in nytt blod och nya idéer i politiken i Hörby. Men som enskild medborgare har man även ett ansvar att konstruktivt medverka i idéernas framskapande. Min kandidatur till Hörby kommunfullmäktige bygger på att det är många som genom mig vill förbättra kommunen vi bor i. Tillsammans blir din röst inte värdelös!

Två observationer till sist:

1. I 2008 års undersökning hamnade Hörby på 108 plats medan Höör hamnade på 30 plats med 11% bättre poäng. Trots kass ekonomi är det bättre samhällsanda i Höör…

2. Skånska Dagbladet rapporterar om undersökningen och konstaterar att Vellinge och Lomma ligger i topp, men inte vill jag bo där trots allt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.