Misshandel av lönnhäck och final på pulkaåkning

Av | 2010-03-06

Det har varit en strålande lördag i Ludvigsborg idag och jag fick vårkänslor. Hur kanaliserar man dem bättre än att ge sig ut i trädgården och klippa lite grena och sådant? Mot grannen i öster finns en lönnhäck (det finns för övrigt en lönnhäck mot grannen i väster också) och den hade många skott som pekar 1,5 meter upp i luften. Ett ypperligt val att tillägna min vårenergi till dess beskärning.

När  80% av häcken är beskuren slår det mig att just lönnar kanske inte skall klippas på tidiga våren. Jag fattar ett stridsbeslut att, om jag nu har haft ihjäl 80% av häcken genom felaktig beskärning, då är det lika bra att jag har ihjäl de resterande 20% också. Hela häcken blir klippt innan jag går in och kollar upp på Internet huruvida man skall beskära en lönnhäck på tidiga våren.

Naturligtvis skall man ju inte det visade det sig. Tid för beskärning av lönn och andra savande träd och buskar är i JAS månaderna. Nu får jag hoppas att häcken överlever min misshandel. Tiden vill utvisa…  Även fläderbusken fick sig en omgång…

Fram emot kvällningen har Wilma mer energi över än vad som kan vara nyttigt för en fyraåring strax innan läggdags. Vad göra? De senaste dagarnas fina väder med plussgrader på dagen och kalla nätter har givit en fantastisk skare som lämpade sig mycket väl att åka pulka på. Så ut i skogen bakom huset och utför bar det.

Wilma filmar och jag styr pulkan mellan grenar, träd och stenar.

Så fantastiskt roligt det är och dessutom skönt att veta, att trots mina 38 år, så är det lika roligt att åka pulka som när man var liten…

Ett svar på ”Misshandel av lönnhäck och final på pulkaåkning

  1. Birgitta

    Jag tror lönnhäcken klarar sig och pulkaåkningen blev ju suveränt dokumenterad – vilken 4-åring!!!!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.