Jihad-Stefan har en skrämmande syn på medarbetare

Stefan Attefall är gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen. Under Ekots intervju med honom 2010-03-12 12:30 kristiserar han Anneli Enochson (en annan kristdemokrat). Anneli hade en annan uppfattning än den officiella partilinjen vad gäller omröstningen huruvida folkmordet på armenierna skall klassas av Sverige som ett folkmord. Attefall säger ”[Anneli är]låst av sin egen position att argumentationen som vi andra hade, inte… nådde fram, om man säger så.”  Hur kan en professionell politiker ha så starka åsikter att han med maktspråk officiellt undergräver en kvinnlig medarbetare?

Mer ledtrådar till svaret kan man hitta i en motion som han (tillsammans med andra kristdemokrater) angående förslaget på samlevnadsbalken. ”nya lagen inte anser vara den bästa lösningen på hur staten ska reglera samlevnaden mellan vuxna par” Hela meningen är ett slag i ansiktet på hur fria människor vill leva, oavsett läggning. Jag vill inte att staten skall reglera min samlevnad med andra vuxna människor. Fria människor med lika rättigheter behöver inte Kristdemokratiskt moraliserande.

Det råder ingen brist på trångsynta kristdemokratiska kommenterer vad gäller vuxna människors rätt att forma sitt liv som de önskar. Läsaren behöver bara göra några snabba sökningar på Google och bli häpen över hur Kristdemokraterna försöker påföra sin moral på samhället.

Vi kan dra paralellen till begreppet islamism där man med alla medel missionerar för att påföra islam (eller dess subkulturer) på andra icke ”övertygade”. Kristdemokraterna håller på med samma sak! På grund av att vi har moraliserande kristna nära runt knutarna och att personer som ser ut som gemene svensk, känner vi inte samma aversion, trots att vi borde.  Kan vi kalla honom Jihad-Stefan?

Pingat till intressant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.