I avsaknad av en riktig opposition…

… så ser sig kommunens formellt högste politiker sig kallad att återigen gå till angrepp på sina egna. Det var på juni månads fullmäktige, i ärendet om taxorna för biståndsbedömda måltider, som beskjutningen fortsatte.

tommyhall

Tommy Hall denna gång vänsterflankerande den vänsterstyrda regnbågen

Trots att han borde vara en av grundbultarna i regnbågssamarbetet verkar det som att han har blivit något av det femte hjulet.  Så här säger han i tidningen 2015-06-24:

– Jag är besviken att det inte har kommit fram något alternativ till hur vi ska få in pengar till detta. … Hur ser detta ut ihop med förmånsbelopp och taxor? Jag kan inte svara de gamla när de frågar mig.

Tommy Hall blev förbryllad när han hörde inlägget om att det ska göras satsningar på de svagaste grupperna i kommunen. Ett initiativ som han i och för sig välkomnar, men frågetecknen är många, enligt Hall.

– Hur ska det gå till? Det har man haft ett halvår på sig att presentera. Att det ska arbetas in i budgeten är en klen tröst för de gamla, säger Tommy Hall.

Nyckeln är utsagan är passusen ”det har man”, d.v.s. de andra som ingår i regnbågen. Tommy Hall fann det för gott att lägga ner sin röst i omröstningen trots att han egentligen var mot beslutet. Så är det när partipiskan viner över fullmäktiges ordföranden…

Så vi kan att konstatera att rosornas krig fortsätter i Hörby. I det kriget är det alltjämt Tommy Hall som är tvingad på defensiven. Susanne Meijer har stärkt sina kort när hon ännu så länge har lyckats undgå avgångskraven efter debaclet med revisionen.

Men hon kan ingalunda sitta säkert. För när hon minst anar det så kan Tommy Hall få in en fullträff från sitt kontinuerliga krypskytteri mot kommunalrådet. Den som lever får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.