Besynnerliga förmågor

Idag (2015-06-27) läser jag på morgonen att vårt kära och högt ärade (…) före detta kommunalråd har varit uppe på sent på kvällen. Tillsammans med sin spanska likvida vän har denne tänkt till och formulerat en insändare till tidningen.

Det är ett mönster som vi känner igen sedan tiden då han skrev på sin egen blogg. Ju senare på kvällen desto mer radikal verklighetstolkning åstadkoms av think-tanken i Fulltofta.

Insändaren är skapad genom att i en mixer blanda olika ämnen som NATO-medlemskap, Putin, Skånska Dagbladet och 70cl Rioja. Ut kommer en rörig historia som doftar bitterhet för att Skånskan kritiserade hans korrupta ledning när han satt vid makten i Hörby.

Naturligtvis klassas Skånskans granskning som mobbing, som all annan granskning av denne och dess illdåd som han gjort sig skyldig till genom sin korrupta regim.

Genom dimmorna ser han i insändaren en konspiration om åsikter att flyktingmottagning kostar pengar och att tidningen företräder denna uppfattning. Under ruset torde en sammanblandning mellan arbetskraftsinvandring och flyktingmottagning visa att minus blir plus.

Denna bild får tankepolisen i Fulltofta att skämmas, å en hel bygds vägnar. Detta är det enda som är anmärkningsvärt i insändaren – förmågan till skam. Jag var helt övertygad om att hans personlighetstyp var helt oförmögen till skam om man tänker tillbaka på hans gärning i Hörby kommuns invånares tjänst.

Men det kanske är två helt skilda kompetenser; att skämmas för sig själv eller att skämmas för någon annan. Det ena kallas moral och det andra kallas härskarteknik genom skuldbeläggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.