If there is a will there is a way

Jultomten kom med lite julklappar till Ludvigsborgarna i år. Kommunalrådet är ute i ärendet och kasserar in politiska poäng från BUN på en utbyggnad av Skogsgläntan i Skånska Dagbladet 2013-12-24.

Som svar på signaturen ”Ludvigsborgare” hade samma kommunalråd redan byggt ut förskolan en gång under sitt styre – lite oklart för både signaturen och mig vad utbyggnaden bestod av. Vi får väl alla tre hoppas på att utbyggnaden blir mer reell denna gång.

Nu var det dock inte det som gjorde att jag drog lite på smilbanden på juldagsmorgonen. Nej, det är citatet i slutet på artikeln från kommunalrådet:

Finansieringen får arbetsgruppen titta närmare på. Det finns vissa möjligheter att lösa det inom budgeten.

För inte mindre än två veckor sedan stod BUNs ordförande i fullmäktiges talarstol och konstaterade att det inte fanns ”två kronor över” i BUNs budget. Då handlade det om den socialdemokratiska motionen om nattis.  Ett förslag som förövrigt alla i fullmäktigeförsamlingen kunde konstatera varandes ett bra förslag.

Men julen är ju undrens tid när ”inte ens två kronor” kan bli till en hel dagisavdelning i Ludvigsborg. Det är lite som Jesus i Nasaret när fem bröd och två fiskar räcker till 5000 män (Markus 6:41). Men har man ett kommunalråd som kan gå på vatten, ja då är ju förväntningarna högre ställda än vad som brukligt äro.

Med denna sakral-klingande analys så belyses Hörby-tavlan i ett nytt sken; Jesus intåg i Hörby är då allt annat än tokigt – sett i detta perspektiv faller ju allt på plats och verkar logiskt. Rapporter från Hörby centrum i natt säger att det kom ett sken från himmelen in genom fönstret i fullmäktigesalen och sken upp en person på tavlan. Frågorna hopar sig; Var en ny frälsare född, och kommer de tre vise männen med ytterligare sponsring till tavlan?

Det enda man med säkerhet kan fastställa är att Sossarna har haft maximal otur med timingen vad gäller sitt profana nattisförslag. Först tar det ett och ett halvt år att utreda det. Sedan dyker ärendet upp två veckor efter att budgeten är tagen men en månad innan julens utdelning av allmosor.

Det kan inte vara lätt att vara Socialdemokrat i Hörby. Frågan är om Gud är på deras sida? Oklart om Lars Evald från SPI har fått något svar på detta efter mången insändare i ämnet under hösten.

 

3 svar på ”If there is a will there is a way

 1. Edvin

  Jag noterar att du tagit bort ”oberoende moderat” från din överskrift. Vad väntar runt hörnet? SPI eller kanske Perelispartiet?

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Hej Edvin, ”Perelispartiet”; ett parti myntat av en föredetting inom politiken i Hörby i desperationens argumentation – farligt att ha fel mentor… 😉

   Gott nytt år på dig, Edvin!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.