Inget hindrar övergången till Mp nu

Idag kom beskedet som vi har väntat på i tre år från Moderaterna i Skåne. Skånskan skriver 2/4 2014 att Lars-Ingvar Ljungman kräver att Lars Ahlkvist skall lämna kommunalrådsjobbet i Hörby.

Lars Ahlkvist är förvånad att det kom en reaktion över huvud taget… i vanlig ordning. Kanske det kan formuleras som en ”hat-kampanj” från det moderata förbundets sida om man skall applicera den Ahlkvistiska analys- och kommunikationsmodellen.

Efter att fått hela alliansen mot sig i fullmäktige i måndags så säger han i tidningen:

”Om man samlar upp alla frågor där vi har varit eniga genom åren så känner jag ett väldigt stöd från Femklöverpartierna.”

Hur skall man förklara det? Vad är det för femklöver som han är med i kan man fråga sig? Kanske det ser de fem klöver bladet ut så här:

 1. Lars Ahlkvist
 2. La Famiglia
 3. Kjell Åke Persson
 4. Socialdemokraterna
 5. Birgitta Andersson

Nåja, det får vara hur det vill med det, men det finns en praktisk konsekvens av att det Moderata förbundets beslutat att ta sin hand ifrån Ahlkvisten. Det är nu formellt kommunicerat att Ahlkvisten inte kan gå tillbaka till sitt gamla jobb och han kan inte sitta kvar i Moderaterna efter valet.

Nu finns det inget som hindrar att han går över till Miljöpartiet. Det ligger en obesvarad inbjudan från förra Mp-ordföranden Jane Cimmerbeck sägandes att Lars Ahlkvist är välkommen. Kärleken är ömsesidig.

La Famiglia har stött ut alla oliktänkare inom Miljöpartiet så det är rensat och klart för den store ledarens ankomst på den spelplanen. Med tanke på hur den nya ordföranden positionerat Miljöpartiet väldigt nära Sossarna och det faktum att det är Sossarna som jobbar bäst med Ahlkvisten så är ringen av ryggkliare sluten.

Läs mer på Lars Erikssons blogg hur den moderata fullmäktigegruppen fintade ut Ahlkvisten från värmen.

5 svar på ”Inget hindrar övergången till Mp nu

 1. Edvin

  Har jag positionerat mig nära sossarna?

  Var, när, hur?

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Hej Edvin, nej, jag hade fel, det var kommunisterna:

   ”Och vill du verkligen vara demokrat, då ska du kolla upp dessa partier: http://www.mp.se/
   http://www.vansterpartiet.se/

   Ut med C, KD, M, S, FP! In med unga och friska krafter!”

   Nej, det är uppenbart att jag får fundera mer på klöverbladen – alla kan ju inte vara Centerpartister…

   Svara
   1. Edvin

    Det där kan jag mycket väl ha sagt. Men faktum kvarstår, MP är det mest demokratiska partiet, vi har jämställt ledarskap, vi vågar släppa fram unga, (och gamla), se bara på mig som inte ens innehar rösträttsåldern. Att Vänsterpartiet skulle vara ett av de mest demokratiska partierna står jag väl inte för idag, man utvecklas, och kan mycket väl ha sagt det.

    Att alla övriga partier ska ut, var ett drastiskt och relativt odemokratiskt uttalande, men jag står också för att de partierna inte tillför något nämnvärt, ett enda Alliansparti vore nog bättre.

    Men likväl, visa gärna var och när jag sagt det, är lite intresserad så jag vet hur mycket jag utvecklats politiskt över tid.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.