Klart för räddningstjänsten på Västergatan igen

Av | 2011-12-03


Den omedelbara effekten uteblev

Tekniska kontoret har nu satt upp en skylt för parkering förbjuden på Västergatan. Denna normalt så stilla gata har blivit invaderad av bilar som om det hölls en rockkonsert i kvarteret bredvid. Skulle man kunna tro, men den verkliga orsaken var att de kommunaställda behövde någonstans att parkera. Who knew?

Läget var akut då räddningstjänstens brandbilar inte kom fram, så tekniska nämnden fattade beslut om ett parkeringsförbud. Den tillfälliga lokala trafikförordningen gäller i 6 månader. 

Problemet kom uppenbarligen som en överrasking för kommunen när man flyttade in i det nya kommunhuset. Plötsligt uppenbarade sig ett underskott på parkeringsplatser. Bygglovet för kommunhuset blev godkänt utan att man löst parkeringsfrågan.

För att korrigera problemet har kommunen gått och blivit kreativ; de gamla garagen bakom Shellmacken har rivts och en trädgård på baksidan av kommunhuset har tagits i anspråk. Infarten till trädgården sker från bostadsområdet på just Västergatan.

Parkeringsplatser och bygglov har en intressant kultur i Hörby; när en fastighetsägare saknade tre platser blev denne förvägrad bygglov. Samma problem, med för få parkeringsplatser, fanns när man godkände den arketektoniska katastrofen som vi i vardagslag kallar höghuset uppe vid busstationen. Inte heller det föranledde kommunen att förvägra sig själv bygglov.

Ni läsare som har en känsla hur det ligger till; varför har kommunal verksamhet lättare att få igenom bygglov utan att ha löst parkeringssituationen. Är det så att man tillämpar double standards mellan olika verksamheter? – det skulle vara intressant att få reda på det.

Ett svar på ”Klart för räddningstjänsten på Västergatan igen

  1. victor

    Det du skriver verkar genomsyra de flesta beslut som tas där!Hur fasen kan man missa en parkering?Lite jobbigt att behöva ta sig till jobbet med fallskärm dagligen o för att inte minst nämna besökande till alla de instanser som delar utrymme med kommun!!!Är det konstigt att så många tappat förtroendet totalt för beslutande i Hörby kommun!!

    Finns mycket beslut av sort totalt vansinnigt!!Titta på beslut om omriktarstationerna i Lyby!Helt sjukt!

    Mycket bra att du skriver om detta o inte kväver det med sin position i nämnder!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.