Lean i vardagen

Trodde du att du inte kunde vara mer effektiv? Kolla på då på min nya video hur man gör åt färre soppåsar med ett enkelt grepp.  (Sätt på textning om du har svårt att höra). Mycket nöje!

6 svar på ”Lean i vardagen

 1. Bengt

  Varför använder Du inte miljövänliga textilkassar när Du handlar? Då kommer Du att upptäcka att ”plastpåseberget” minskar radikalt.

  Svara
 2. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

  Textilkassarna är inte miljövänliga då man dels måste använda dem väldigt många gånger för att den extra materielkostnaden och dess miljöpåverkan skall betala av sig, ca. 130 gånger. Dessutom behöver jag trots det plastpåse för soporna.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=5411414

  Så länge jag använder shoppingpåsarna skapar jag ingen extra miljöpåverkan och således har jag leanat ner konsumptionen och gjort mitt liv, min ekonomi, mitt utrymme lite mer effektivt utnyttjat.

  Svara
  1. bengt

   Jag har svårt att inse att om man tar ett par utslitna jeans och av dessa syr en textilkasse det skulle vara mindre miljövänligt än att plocka ner mina varor i en petroleumprodukt.

   Svara
   1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

    Ja, allt är inte lätt. Troligtvis skulle den största miljövinsten vara att laga dina utslitna jeans och fortsätta använda dem som byxor i stället för att köpa nya.

    Men ponera att du varje gång använder din jeanspåse till affären – då skulle du behöva ha en dedikerad på se till hushållssopornas brännbart… förutsatt att du inte har en jeanspåse till det också.

    Nej, Bengt, jag reder inte ut det – kanske vi kan fråga någon fundamentalistisk Miljöpartist….

    Svara
    1. bengt

     Inte ens Louise klarar av att laga mina utslitna jeans (om de skall användas som byxor), men jag ska fråga MP

     Svara
 3. Gustav

  Du får väl fråga den sparkade mp kvinnan om hon inte vill passa Fridolins barn så kanske hon vill laga dina jeans. Men fråga anonymt för hon kanske blir kränkt och stämmer dig. ;=)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.