Livets korpral

Efter ett antal veckor i främmande land kommer jag tillbaka till vardagen. På måndagen skulle pendlarkortet fyllas på med ytterligare en period.

En gul buss i Lund

Icke, visade det sig i Osbyholm. Busschauffören skällde ut mig för att jag inte hade uppmärksammat någon ny zonindelning som gjorde att jag inte kunde fylla på det i vanlig ordning. Jag sätter mig på bussen och mycket riktigt hänger det skyltar och information på displayen längst fram i bussen – men hur skulle jag kunnat veta det?

Nåja, nu har jag mitt kort och jag kan sälla mig till kommunens pendlare som likt myror varje morgon beger sig ut i världen för att dra hem skattepengarna så att vi kan hålla den kommunala kvarnen malande.

Hoppas bara att man kan göra det utan att bli utskälld i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.