Lördagsbubbel – mousserande i trädgården


Bubbel i dammen

Vintern närmar sig med stormsteg, och då pratar vi inte bara om vindar utan även lättare luftrörelser – i alla fall i dammen. Luftpumpen och stenarna har blivit utplacerade  för att hålla liv i fiskarna och ventilera ut sumpgaserna. Ja, jag vet – jag skulle rensat botten på dammen från all dy, men det hände inte i år heller. Nu är det säkert tre år sedan sist…

Dessutom har jag bytt däck på två bilar – jag har sån rutin på det hela nu. Är det någon mer där ute som behöver ha bytt däck. Det är bara att dyka upp. Inte heller är jag speciellt dyr i mina tjänster heller.

Solen har inte orkat upp över trädtopparna, men jag har kunnat gissa att det varit en helt underbar dag i hela Hörby kommun. I full mundering har jag suttit ute och druckit mitt eftermiddagskaffe. Trots ekiperingen blir det lite kallt, speciellt när luft-luft pumpen drar igång precis jämte mig.

Men säg den glädje som varar. I trädgården härjar några mullvadar. I gräsmattan är nu klämmorna apterade – jägaren väntar…

På tal om jägare – hörde på radion idag ett reportag om vapen i kommunfullmäktige i staden Casper, Wyoming. Helt bizarrt – lyssna på reportaget! Men är det kultur så är det – inte skulle vi förbjuda slipsar i Hörby, även om man kan strypa folk med dem? Känns dock tryggt att bänkgrannen i Hörby inte är beväpnade till tänderna, även om man ibland önskar att tand för tunga skulle använts lite oftare.

Nåja, här i Hörby kan man inte bli skjuten, bara utvisad. Tack och lov har det inte hänt en enda gång. Killen i Nässjö som blev inlåst i en förvaringsbox kan ju vara ett varnande exempel för bråkstakarna i politiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.