Marknad där plastpengar togs och gavs

20140702_145730Idag var det Hörby marknad. På förmiddagen när det var trädgårdsarbete som gällde mullrade åskan betänkligt. Tvätten som hängde ute klarade sig med nöd och näppe in innan en kort skur blötte ner min trädgård.
20140702_151655
Och så fortsatte det på marknaden. Skur efter annan gjorde Parktorget och Axels tivoli till en blöt tillställning. Nytt för i år var de uppladdningsbara åkkorten i plast.

Vad som var ett nytänk var även att, om det fanns ett restvärde på kortet när man lämnade in det, kunde man inte få ut resten som pengar utan det ”frös inne”. Tjänade inget till hur mycket man argumenterade för att få tillbaka sin tia. Vad kan man säga? – rufflare.
20140702_165533
Själv åkte jag inget i år. Efter min tur med ”Insane” på Gröna Lund förra året blir jag lätt illamående av blotta närheten till karusellerna.

Klockan 1600 var det min tur att bemanna Centerstugan. Där var det lottförsäljning så det stor härliga till. Jag har då aldrig varit med om maken till politiker att kränga lotter.

Positivt var den digra listan med priser producerat av lokala företag. Verkligen närodlad politik i dess mest bokstavliga tappning. Den centerpartistiska kundvagnstian var minst lika populär som lotterna.

Kanske skulle jag gått upp till Axel och växlat in den plastbiten mot min riktiga tia?

2 svar på ”Marknad där plastpengar togs och gavs

 1. Debattvillig

  Hoppas det var en bra dag i övrigt.
  Gällande axels och dess argument etc så är det i sak olagligt. Det är beroende på summa allt från stöld, bedrägligt beteende till bedrägeri.

  Så med det sagt, iom det var en liten summa så hade jag tagit med kortet hem. En stor summa = polisen på plats för anmälan om bedrägeri.

  Tack för infon, då vet jag att man ska bojkotta dom.

  Svara
 2. Per Elis Jansson

  Hejsan, i övrigt var det bra, men som vanligt är det med en viss dualism man beträder marknaden med alla dessa människor – det är en känsla av Asien…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.