Meat free Monday, take two

Som ni läsare vet så har jag efter årsskiftet hoppat på en liten miljörörelse; ”Meat free Monday”. Efter att jag deklarerade mitt projekt här på bloggen så fick jag tipset från Jeanette att laga vegetarisk lasagne. Läs hennes kommentar på denna länk.

Så förra helgen tog jag mig samman och lagade just denna lasagna. Som en kul grej spelade vi in matlagningen och inspelningen har jag lagt upp på Youtube. Har du svårt att höra ljudet, sätt på textningen.

Det blev en 30 minuter lång film, men attans vad roligt det var att laga mat. Tack och lov hade jag en bra coach som kunde rädda söndagsmiddagen.

Coachen har för övrigt sammanställt det slutgiltiga receptet i följande pdf: Jeanettes vegetariska lasagna. Ladda ner filen och laga själv lasagnen.

Men kontentan av det hela är att det var förvånansvärt gott och mina fördomar av min vegetariska mat kom lite på skam.

Dessutom känns det som om jag gjorde världen till en lite bättre plats när jag denna veckan åt mindre kött. Om inte annat så kompenserade det på marginalen de 60 mil som jag kört med bilen i veckan.

Har du som läsare fler recept som du tycker jag skall prova, skicka in dem, för det här var ju riktigt roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.