Men hur skall det gå för dem i regeringsställning?

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kom inte överens huruvida man tycker att Förbifart Stockhom är bra eller dåligt. För att skyla över sina meningskiljaktigheter hänvisar man till att Stockholmarna själva, på ett demokratiskt sätt, skall avgöra huruvida de 21 km (för icke ringa 28 miljarder) motorväg är lösning på storstadens trafikinfarkt.

Med det argumentet så kan man fråga sig hur demokratiska alla andra beslut, som de kommer fatta tillsammans, kommer att vara? Kommer reformer på arbetsmarknaden att genomföras utan folkomröstningar och därmed vara odemokratiska? Jag bara undrar, i fall de har några områden det röd-gröna alternative mot förmodan skulle vara överens om.

En snabb titt på blogosfären verkar det som om de röd-gröna bloggarna är lättade över att man skjutit upp frågan. Miljöpartistiska bloggaren Joakim Sjögren skriver att eftersom mängden pengar är så stor så är det bra att folkomrösta. Det finns många beslut som berör mycket pengar, men de folkomröstas det inte om.

Artikel i DN:http://www.dn.se/sthlm/rodgrona-foreslar-folkomrostning-om-forbifart-stockholm-1.1080452

Artikel på Aftonbladet: http://aftonbladet.se/nyheter/article6985581.ab

Artikel i Expressen: http://www.expressen.se/1.1958934
Pingat till intresseant.se

2 svar på ”Men hur skall det gå för dem i regeringsställning?

  1. Pingback: Se det som en väldigt noggrann opinionsmätning. « essbeck

  2. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

    Visst kan en och annan Stockholmare fatta beslut själva, men poängen med inlägget är metoden som tillämpas för konflikthantering hos de röd-gröna. Kommer man inte överens om sakfrågan, jag då ställer man till med en folkomröstning.
    Som man frågar får man svar heter det, så nästa trätoämne som de röd-gröna inte har löst är hur frågan skall ställas för att få det önskade resultatet. Skall man ha folkomröstning om själva frågeställningen också?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.