Offentlig-privat sambarbete driver Hörby framåt

Under den senaste mandatperioden har flera sponsrade projekt genomförts i Hörby kommun. I stort kan nämnas spontanidrottsarenan, och i smått klätterväggen på badet. Detta är i grunden positivt men har risker med sig, speciellt i en liten kommun som Hörby där alla känner alla i samhällseliten.

Väldigt positivt är samarbetet mellan Mårtenssons bil, Hörby kommun och Frosta ryttarförening som diskuterar om att lokalisera en ridanläggning vid den norra infarten till Hörby. Det är ingen tvekan om att detta projekt är bra för Hörby och speciellt för de ridintresserade.

De som läser min blogg kan hävda att jag är inkonsekvent, när jag kritiserade Rotary för samma typ av sponsring av flytten av hembygdsgården till muséets trädgård, och samma kritik är applicerbar här.

Däremot råder ingen tvekan om att detta är en mycket bättre kommunal investering är att flytta hembygdsgården. Fler kommer att kunna njuta en aktiv fritid med den föreslagna idé. Jag stödjer till fullo det föreslagna investeringen av kommunal mark till verksamheten.

Kontentan är att oavsett syfte och storlek, måste öppenheten vara total i dessa ärenden för att undvika känslan av nepotims.

Pingat till intresseant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.