(s)-ideologi i praktiken – ”nej till alternativ”

Eleverna flyr Berga gymnasiet i Eslöv. Socialdemokraterna i Eslöv anser att problemet ligger hos de andra skolorna eleverna flyr till, i stället för att analysera varför den egna gymnasieskolan väljs bort. Jag skulle vilja bjuda in Socialdemokraterna i Eslöv till 2000-talet, men det är väl fullständing hopplöst…

I söndagens upplaga av Skånska Dagbladet rapporteras att Socialdemokraten Lena Emilsson i Eslöv är negativ till en etablering av ett fordonsprogram i Hörby. Anledningen är enlig Lena att det står platser tomma på Bergagymnasiet. Ingen vidare analys varför eleverna flyr Berga till förmån alternativen förmås.

Fordonsindustrin i Hörby är omfattande så därför känns just en fordonsutbildning i Hörby väldigt rätt. Jag välkomnar detta alternativ och jag vet att Hörby kommun ser väldigt positivt på etableringen.

Det är fundamentalt att i dagens Sverige väljer brukarna själva det bästa alternativet. Det är uppenbart att bristen på förnyelse och kvalitet på Bergagymnasiet ger möjligheter för entreprenörer att starta bättre och mer tidsanpassade alternativ.

Vad som är än mer intressant är att detta är Socialdemokratisk ideologi i praktiken. Socialdemokraterna har gått med på friskolereformen under galjen. Att konurrensutsätta verksamheter till fömån för kvalité är något som inte ligger i Socialdemokraternas vision om det bättre Sverige vi alla siktar på. Socialdemokraterna ser en politiker vara bättre än 1000 entreprenörer. Det är inte så man bygger ett dynamiskt samhälle. Socialdemokraterna backar in i framtiden och det är inte mer av sådant som vi behöver efter höstens val 2010.
Pingat till intresseant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.