Men var det inte bra att visa flagg?

Min bloggarkollega Lars Eriksson har för en tid sedan gjort slag i saken och dragit konsekvensen av han blivit utstött av Moderaterna i Hörby. Efter en kampanj av sällan skådat slag från Moderaterna har han nu gått med i Centerpartiet som förstår att uppfatta en organiserad och engagerad kraft i kommunpolitiken.

Skånska Dagbladet har 2013-11-07 en bra artikel som beskriver övergången. Lars Eriksson är knivskarp i sin kritik av Lars Ahlkvist och säger i tidningen:

Jag står fast vid att han bör lämna sin plats. Ju fortare han gör det desto större möjligheter för Hörbypolitiken att förbättra sitt rykte.

sin blogg skriver Lars Eriksson om personerna i politiken:

För mig handlar det också om personerna bakom politiken, dess öppenhet, samarbetsförmåga och inte minst möjligheter att genomföra en bra politik som Hörbyborna har glädje av.

Och visst är det den springande punkten; Som det konstateras i tidningen är hanteringen av tavlan ett bra exempel på hur maktfullkomligheten har stigit kommunstyrelsens ordförande åt huvudet.

Att så respektlöst fullständigt ignorera folkstormen mot tavlan visar på distansen mellan Hörbyborna och dess kommunalråd. Lars Ahlkvists kommentar i uppföljningsartikeln till ovan artikel talar sitt tydliga språk:

Lars Ahlkvist tycker sig märka av en attitydförändring till tavelprojektet hos Hörbyborna.
– Det är mycket positivare tongångar nu, efter avtäckningen av tavlan, säger Lars Ahlkvist.

Man kan bara fundera på om han har haft någon kontakt med befolkningen det senaste året eller om det bara är Namibier som intresserar numera?

Oavsett vilket så kan man se att något har hänt i utvecklingen. Strax ovanför citatet får Lars Ahlkvist en fråga om nästa val:

Ställer du upp för omval i valet nästa år?
– Det har jag ingen kommentar till just nu. Det talar jag om när det är aktuellt.
Och när blir det aktuellt?
– Det återkommer jag till. Det är i första hand partiet som ska ha det beskedet.

Inget besked! Det står ju i stark kontrast till uttalandet som fälldes i Skånska Dagbladet 2012-03-30:

Trots att det är två och ett halvt år kvar till valet 2014 lägger kommunalrådet redan nu korten på borden och säga att han kandiderar i nästa val. Med tanke på den turbulens som har varit tycker han att det är viktigt att tidigt ge besked till väljarna om sin politiska framtid.
– Jag har bestämt mig för att ställa upp även i nästa val. Jag söker väljarnas stöd för ett ledarskap som bygger på delaktighet, öppenhet och en humanistisk människosyn. Detta har visat sig vara ett framgångsrecept inom femklövern i Hörby och tillsammans har vi åstadkommit väldigt mycket.

Är det så att Lars Ahlkvist inser att det ledarskap han står för; uteslutningar, sekretess och antidemokratisk medborgarsyn inte är speciellt gångbart i Hörby 2014?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.