Minimal påverkan visade det sig

I onsdags på fullmäktigemötet så kallade Tommy Hall (S) mig för idiot – det står ju var och en fritt att säga vad som helst (inom rimliga gränser), men kunde det ligga något i det? Säkert, men det hela beror naturligtvis på vilket perspektiv man har. Vet inte om man skulle kalla ursprunget till utsagan för en säker källa efter den budgeten. Mer intressesant kanske är om det fick det någon påverkan på mig?

Min franska chef coachar mig genom att säga ”don’t look in the kitchen” med hänvisning att det kan bli mer information om saker man egentligen inte vill veta. Kanske är det så att vi inte skall titta in i mitt huvud – too much information för väljarkåren i Hörby, men vad har jag att förlora?

Jag har tidigare skrivit om Apoteksdatorn på apoteket i Lund vid sjukhuset. När jag var på besök på apoteket för att hämta ut mitt råttgift, tänkte jag ta reda på om det fanns någon påverkan – en liten sinnesundersökning i kön på apoteket hanns med. Datamaskinen i apoteket har olika val om vad man vill själv-undersöka sig om… jag väljer något val om mental-test…

Maskinen har blivit uppdaterad (den tidigare benämnd HAL9000) - är detta SAL 9000 månntro?

Denna uppdaterade maskin är otroligt seg. Man gör ett val och sedan måste man vänta nästan 10 – 15 sekunder innan nästa fråga kommer. Man blir stressad och frustrerad när man står och bankar på skärmen med pekfingret.

Ironiskt nog är det just de frågorna som kommer… ”är du stressad?”, ”känner du dig frustrerad?” ”är du irriterad”. Det kan du ge dig på tänker jag och bankar lite extra på skärmen! Men det är säkert avsikten med att maskinen är så seg – med mer irritation, frustration och stress så kan säkert Vårdapoteket sälja lite mer lugnande medel. Är jag paranoid när jag tror att maskinen står där för att sälja mer? Kanske – finns en medicin mot det också att köpa?

Nåja, likt HAL 9000 får man en liten lapp som sammanfattar undersökningen. Men denna maskin kan mer än så, den skickar ut en länk och en kod för att ladda ner undersökningen själv. Jag laddar ner resultatet och det kan du läsa här.

Kontentan, om jag tillåter mig att göra en lekmannatolkning, av resultatet är att jag varken är nedstämd eller har ångest från onsdagen. Men det är ju klart, jag har ju en subjektiv bild av min eventuella galenskap… och tänker fortsätta med det.

2 svar på ”Minimal påverkan visade det sig

  1. björne

    Intressant självanalys du gör! Men vem skall du lita på ? Tömmy Hall eller apoteksdatorn?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.