Hej då fisk, hej fågel

Igår knackades det hål på isen i dammen för att skicka ner fiskarnas life support under de kommande fyra månaderna. Min luftpump ventilerar ut sumpgaserna vid hålet och ger syre till vattnet. Det var några veckor sedan jag såg en fisk, så de har nog själva redan gått in i sleep mode.

När jag ändå var på gång hängde jag upp fågelautomaten. Igår var det ingen snö, men det är det idag. Talgoxarna frekventerar automaten i en strid ström.

Fågelautomat i förgrunden och livlina i dammen i bakgrunden - allt i en vinterskrud.

I en strimma av energi gick jag igår runt i trädgården och slog sönder mullvadshögarna, vilket skulle visa sig vara i elfte timmen. Det hade ju varit för eländigt att hela vintern behöva tänka på mullvadshögarna under snön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.