Tomtens privilegie att dela ut julklappar

Kön till Lions-tomten... och tomtemor

På söndagskvällen var det dags för julskyltning nere i Hörby. Där nere fanns tomten som delade ut små påsar till barnen. Vad som var nytt (i alla fall för mig) var att jämte tomten satt en tomtemor… utan skägg. Som traditionalist kändes det lite konstigt. Min dotter gick till tomten och fick sitt paket.

Det är klart att även tomterörelsen skulle vara baserat på equal opportunities, men hur upplevde barnen det? På vägen hem frågade jag min dotter hur hon uppfattade det – varför gick hon till tomten och inte till tomtemor. Ett antal ledande frågor för att bekräfta mina fördomar ställdes, vilket bara ledde till att hon blev irriterad och sa: ”Pappa, jag stod i tomtens kö, då blir det tomten som får ge mig julklappen”.

Tja, vad kan man säga – det finns hopp om nästa generation om utsuddning av könsroller. Dessutom, intressant att det var tomten som hade privilegiet att dela ut en julklapp till henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.