Moderat värvning

Igår kom det ett brev… även till mig. Lars Eriksson fick brevet för länge sedan och har redan bloggat om det; Moderat värvningskampanj.

Läs brevet här, sedan skall vi ha lite roligt åt paradoxerna.

”Vi vill väcka din nyfikenhet” – den som är intresserad av politik är nog redan väckt av Moderaterna i Hörby. Man letar efter kandidater till fullmäktige – helst utan att varit nedsolkade av 4 års intriger.

”En del röster hörs, men långt ifrån allt som skrivs och sägs är korrekt”. Det som rapporterats i lokalpress har i allt väsentligt varit korrekt, men är verkligheten jobbig – ändra på verkligheten.

Endast snövit göre sig besvär. Man måste kvalificera för att vara ett lydigt verktyg för att man skall kunna exekvera seamless. Jag hyser den största förståelsen för att man försöker reda ut det. Vem orkar i längden gå runt med hotbrev om hur man skall rösta varje gång något kontroversiellt skall avgöras?

”Valsedeln är just nu vit” – inte så konstigt efter den senaste utrensningen av oppositionella. När politiska midvinterns köld är svår, är endast tomten kvar…

”En öppen process” går till så här:

 1. Rekrytera medlemmar
 2. Genomför provval bland medlemmarna
 3. Nomineringskommitté råddar runt i listan så att den blir politisk korrekt
 4. Tjuv och rackarspel på årsmötet
 5. Hemlig överprövning av listan av regionförbundet

Man konstaterar att man måste rekrytera fler – no shit Sherlock – jag skulle vara förvånad om man lyckas få 15 namn. För endast 100 kronor kan du också vara med och skapa nyheter.

Nej, Moderatlistan i Hörby är det riskavstånd på – håll er så långt bort från den som det bara går. Jag gjorde mitt val när jag vägrade censurera min blogg enligt instruktion från två av de undertecknande. Som ett brev på posten blev jag utesluten – inte mig emot.

Nu är det dags för dig att göra ditt val: Det finns mer demokratiska partier att välja på i Hörby. Kolla på Centern i stället.

6 svar på ”Moderat värvning

 1. Igge

  Jag tror, tyvärr, att Hörby inte är ensam om detta odemokratiska förfarande. Vi får läsa alltför ofta hur politiker, på alla nivåer, skor sig på skattebetalarnas bekostnad. Inte konstigt att poitikerföraktet tilltar, att politiker alltmer börjar förknippas med girighet och korruption.
  Per, jag ger dig mitt stöd, fortsätt skriv ogenerat och ocensurerat. Sådana som du behövs, oavsett politisk ideologi. Stå på dig!

  Svara
 2. Edvin

  Demokratiska?! Centerpartiet är ett pajasparti. Borgerliga svikare, som öppnar upp för utförsäljning av Sverige. Annie Lööfs val av idol (Margaret Thatcher) visar på den extrema skillnaden i Centerns tankesätt. Stureplanscenter, gammelcentern, ”Konservativa centern”, och blablabla. Massa oliktänkande i ett enda parti. Stureplanscentern utgör den nyliberala och anarkokapitalistiska förgreningen som växer sig allt starkare, skulle nästan tillskriva Annie Lööf den positionen. Gammelcentern har nästan utrotats till fördel för tidigare nämnda falang tyvärr, småfolkspolitiken är körd i botten och landsbygdspolitiken utkastad till fördel för mer bilar och industrialisering. De konservativa förgreningarna drar sig väl snart till KD och SD, hade inte förvånat ett dugg om SD är de stora vinnarna på C’s stora väljarförfall…

  Nej du Per-Elis. Du kanske skulle kolla utanför ramarna lite, tänk utanför boxen. Blir så uttjatat och odemokratiskt med samma tråkiga partier i KF, region och riksdag!

  Tror du ska kolla upp dessa partier: http://www.liberalapartiet.se/
  http://www.medborgarpartiet.eu/ 😉
  http://www.defria.se/
  http://enhet.se/
  Tänk demokrati, tänk nytt!

  Och vill du verkligen vara demokrat, då ska du kolla upp dessa partier: http://www.mp.se/
  http://www.vansterpartiet.se/

  Vad ”Igge” här ovan syftar till med politikerförakt, beror mycket på massmedias fjanteri. pajasbeteende, såväl från politiker som massmedia. GENERATIONSSKIFTE!

  Ut med C, KD, M, S, FP! In med unga och friska krafter!

  Svara
  1. Edvin

   Det där sista blev ju helt fel.

   Ut med SD, KD, C, M, FP(!) ska det vara!

   Svara
 3. Björne

  Hej Per Elis!
  Vad du ser hos Centern är svårt att förstå, i varjefall inte demokrati i Hörbycentern. Kanske är det centerförslaget att inför månggifte som lockar dej???

  Svara
 4. Politiskt hemlös

  Det är nog så illa att det inte finns någon demokrati kvar i kommunal och regional politik. Hela konstruktionen med femklövern bygger på att de fem partiernas representanter är goddags-piltar med enda syfte att säkra makten till de maffiosoliknande pamparna.

  Metoderna i kommunpolitiken av idag liknar väldigt mycket brunskjortornas härjningar i Skåne före och under större delen av 2:a världskriget. Sedan nådde sanningen i kapp dem….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.