Att hålla 25-års jubilarierna som gisslan

Av | 2013-09-20

När jag läser Skånskan 2013-09-20 om hur hemtjänstpersonalens förslag har blivit behandlat av KSAU blir jag förfärad. Vår kommunalråd Lars Ahlkvist kommer med ett av de mest korkade uttalande i media sedan… tja, förra gången han uttalade sig. Han säger följande:

– Om vi skulle ställa in julbordet, skulle vi i så fall ställa [in] 25-årsavtackningarna också för de som gjort ett förtjänstfullt arbete?

Kan man inte tacka personal för förtjänstfulla insatser utan att fullmäktige äter julbord? I sann Ahlkvistisk anda så gör han fullständigt bisarra kopplingar; I detta fallet håller han 25-årsjubilarerna som gissla för att genomföra julbordet. Så hemtjänstens förslag skulle omöjliggöra minnesgåvor? Inte ens ett barn med livlig fantasi skulle komma på något sådant.

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att julbordet fyller sitt syfte med lite samkväm, men att visa att även fullmäktige är med på besparingsivern tycker jag vore klokt och visa bra respekt inför personalen. Tyvärr fick jag rätt i att KSAU inte förmådde röra sig i banor likt mitt förslag. Men det är ju inte så ovanligt. Lars Ahlkvists ledstjärna är ”not invented here…”.

Tittade man, men man såg ingen poäng med förslaget?

Men tack och lov så är det fullmäktiges presidium som håller i praktikaliteterna. Skulle man kunna utmana presidiet att kostnaden för fullmäktiges julbord sänks med samma procenttal som hemtjänsten har gjort kostnadsminskningar baserat på årets november månads resultat kontra förra årets novemberresultat.

Låt oss formulera en utmaning till fullmäktiges presidium med Göte Andersson i spetsen enligt följande:

Minska kostnaden för julbordet i samma storlek som hemtjänsten minskat sina kostnader per levererad hemtjänsttimma mellan oktober 2012 och oktober 2013.

Är Göte Andersson villig att att anta denna utmaning?

Ett svar på ”Att hålla 25-års jubilarierna som gisslan

 1. Debattvillig

  Kommer bli intressant att se om herr Ahlkvist i sällskap med rött eller vitt, sen kväll kommer att raljera över detta inlägg med olika härskartekniker och okvädingsord.

  Det märks så väl i hans absurda koppling mellan avtackning och julbord att herr Ahlkvist använder kommunens plånbok i sin egen bakficka.

  Det har sagts åtskilliga gånger att Ahlkvist bör avgå från sina stolar med omedelbar verkan. Bättre att han ägnar tiden till att odla tomater eller dylikt.
  Så kanske vi får ordning på kommunen.

  Det är nästintill komplett galet att låta honom sitta kvar.
  Varför inte utsätta honom för vad han gjorde mot Lars Eriksson? Han kan avsättas.

  Att Ahlkvist vill smörja kråset på min bekostnad talar sitt tydliga språk.
  Han är dumsnål, han kan betala ut egen plånbok istället för kommunens i andra bakfickan.
  Särskilt med tanke på hans lön.

  Skrämmande att se Ahlkvist som den martyr han vill vara, svara på frågor i media men inte konkreta frågor rörande hans kompetens för hans roller. Tex om han har kompetens att driva två företag. HIFAB och Hörby bostäder.
  Som ordförande är det han som har yttersta ansvaret. Inte vd’n.

  Men vi vet allihop som läser denna blogg att han inte avslutade hans högskolestudier, samt aldrig jobbat.

  Nå, herr Ahlkvist.
  Tänker du krypa ur martyrrollen och ta ett grabbatag i kulorna och svara på frågor och tankar på rätt sätt? Istället för att gråta ut i media med innebörden ”det är synd om mig faktiskt, snyft snyft. Jag blir mobbad. Jag får inte leka som jag vill i sandlådan. Dom andra barnen gör inte som jag vill. Jag hämtar den röda och den röda nappflaskan och dränker mina sorger”.

  Märk väl nu!

  Mina åsikter är riktade mot Ahlkvist som politiker och inte som privatperson!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.