Kommunstyrelsen på besök i verkligheten

Idag var det kommunstyrelsemöte. Efter att precis kommit tillbaka från semester så kom det lite som en överraskning när jag inte hittade någon kallelse i brevskörden. Efter postnummerbytet har jag problem med leveranssäkerheten från Hörby.

Nu var det en synnerligen tunn agenda så den stora behållningen var preludiumet. Det bestod av två stycken företagsbesök och information från Svenskt Näringsliv.

Ingrid och Lars berättar hur de förvandlat gården

Första stoppet var Elisefarm, som är mer än bara golf. Mycket roligt att höra optimismen och framåtandan från paret som driver verksamheten.

Nästa stopp var Scancord där VD Cleas Rynge berättade om hur man jobbar med nät i olika former samt lekplatsutrustning.

Claes demonstrerar olika nät och tillämpningar

Det var talande från beskrivningarna hur nätverkande i bland företagen i Hörby skapar affärer.

Efter det var det tillbaka till kommunhuset för att höra organisationen Svenskt Näringsliv berätta om den senaste företagarbarometern där Hörby tappar placeringar.

Det stora tappet enligt undersökningen kommer från områdena service till företag och tillämpning av lagar och regler.  Efter en kort diskussion konstaterades att det möjligtvis kunde bero på servicen på plan och byggkontoret.

Svenskt Näringslivs representanter och Maj Persson från Företagarna i Hörby, kommenterade att det ofta handlar om onödigt byråkratiskt språk som gör besluten och kommunikationen obegriplig.

Jag vet inte om jag kan komma med några pekpinnar om just det området, då jag skriver mer byråkratiskt än byråkraterna…

Som kuriosa för de som är intresserade för annat än kommunpolitik så informerades vi om att dagens avsnitt av ”Ensam mamma söker” spelades in på Elisefarm.

Ensam mamma... på Elisefarm

Jag blev då ”Nyfiken på” och snabbspolade denna kvalitetsproduktion från TV3… OMG, folk är inte vettiga! Aktuellt avsnitt är 2, säsong 7!!!! Hur har jag lyckats undgå detta under sju säsonger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.