Nu fler kryss än Skerup

Av | 2012-10-07

Det har ofta varit en bisarr diskussion om kryssen efter valet, huruvida okryssade valsedlar implicit ger ett kryss till förstakandidaten på listan. På den moderata valsedeln i Hörby hade Skerup 1077 kryss och Ahlkvist 296 (allt enligt val.se).

Men nu har det kommit ny information. På Kvällsposten/Expressens webb-site har det varit en omröstning om huruvida konsthandlaren i Hörby kan sitta kvar.

Källa: expressen.se

När jag kollade hade 3655 personer kryssat. 3472 hade kryssat ”nej”, 183 personer hade kryssat ”ja”. Men för personen som anser att all uppmärksamhet är bra, så måste det betyda att de 3655 kryssen bara är något bra.

Och visst har han rätt i att det är bra, för 3655 kryss är betydligt fler än 1077 och därmed har man äntligen lyckats kryssa sig förbi sin värsta rival inom lokalpolitiken. Extra skönt måste det kännas att tvåla till Skerup i dessa tider när så mycket positiv publicitet snurrar omkring överallt.

Man skall alltid läsa det finstilta. Just på undersökningen på Expressen står det:

Frågan startades den 3 oktober 2012. Totalt har 3655 personer svarat på frågan. Omröstningen är tänkt att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker. Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med försiktighet.

Ja, försiktighet kan det kanske behöva – det verkar ju lite extremt… 5% – det måste vara en avrundning uppåt.

Ett svar på ”Nu fler kryss än Skerup

  1. Debattvillig

    Hoppas innerligen att konsthandlaren tar sitt sunda förnuft till fånga och kliver av efter han kommit tillbaka från sin nöjesresa. Var inte förtroendet förbrukat innan så kan man fundera på hur det är numera. In med Pelle på den platsen så det blir ordning och reda!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.