Ny dimension i leken

Min dotter tycker det är roligt att leka affär med mig. Det går till så att hon sätter upp ett antal leksaker som jag skall plocka i en korg. När korgen har fyllts skall jag betala i kassan som bemannas av dottern. Jag betalar med fiktiva pengar, får en lika fiktiv växel tillbaka. Sedan går jag iväg med varorna. Detta upprepas ett antal gånger.

Denna lek skulle vi leka förra veckan, men då hade ett helt nytt moment kommit in i bilden. Min dotter ropar att affären är öppen och jag stegar in i hennes rum. Men en meter in i rummet ber hon mig backa till dörrposten igen. Där på en stol sitter nallen och han skall göra en säkerhetskontroll av mig.

Säkerhetsvakt i affären

Jag får stanna till vid dörren tills Nallen har sagt att det är grönt.

Spontant känner jag att det är betydligt tryggare nu att leka affär. Känns bra att man har säkerställt att kunderna inte har med sig vapen in i butiken, oavsett hur fiktiva dessa än kan vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.