Ny utdrivning på gång?

Den kommunala farsen under dagens ”ledarskap” fortsätter. När jag slår upp tidningen idag läser jag om en ny akt i dramat. Nu är det tekniska nämnden som skall frälsas ifrån ondo.

Fader Ahlkvist är en erfaren utdrivare

Konflikten mellan Skerup och Ahlkvist går så långt tillbaka man kan minnas, men den manifesterades när vårt kommunalråd i raseri stegade upp på en byggarbetsplats och drog ner en valbanderoll för Skerup. Och så har det hållit på under snart tre och ett halvt år.

Egentligen skall man väl inte vara förvånad över initiativet sett från den kontexten. Inte heller över de exorcistiska metoderna heller. Fader Ahlkvist provade dem på Socialnämnden när han och Jane Cimmerbeck förlorade kontrollen och styrningen över nämndens ledamöter.

Hade vi inte vetat faktum att kommunstyrelsen uppsiktsplikt bara är en täckmantel för den interna moderata konflikten mellan Skerup och Ahlkvist skulle en granskning vara sund. Nu vet vi att uppsiktsplikten inte är något som ligger Fader Ahlkvist varmt om hjärtat.

För inte så länge sedan kritiserade revisionen honom för att inte utöva den uppsikt som ankommer på kommunstyrelsen. Numera konstateras explicit att så fort den minsta lilla tentakel sticks ut utanför KSAU bunkern så är det uppsiktsplikten som gör sig gällande – inte ett genuint intresse att visa ledarskap i det kommunala arbetet.

Men det finns fler saker som borde granskas, men på grund av toppstyrningen och de dubbla stolarnas metod är det svårt att komma tillrätta med uppsiktspliken – i alla fall före valet.

Uppdaterad: Artikel i Skd 2013-10-12

2 svar på ”Ny utdrivning på gång?

 1. Debattvillig

  Diktat *host* fader Ahlkvist blev inte nådigt kritiserad för att han inte tagit plikten på allvar. Titta tex i den olagliga tavelaffären. Där har han för övrigt dubbel plikt.

  Men att lägga ut en rökridå med hänvisning till plikten för att kunna trycka till skeerup är löjligt men tyvärr inte förvånade.

  Vem fick mest röster för övrigt? Tror det är skadad stolthet som värker. Skeerup är en man jag respekterar högt pga hans raka person. Till skillnad från fader Ahlkvist.

  Sen till att han har kritiserat tjänstemän öppet.

  Ja? Det är hans fulla rätt som människa, svensk medborgare att uttrycka detta. Står inskrivet i RF.
  Men Ahlkvist vill väl att även skeerup skall foga sig och bli en livegen marionett som Ahlkvist kan använda till att tvätta sin buk med.

  Svensk Jantelag kanske?

  Utrensningen bör istället fokuseras mot Ahlkvist själv.

  Svara
 2. Torbjörn Malvå

  Miraklens tid är måhända inte slut, men de går inte att styra genom politisk position. Ett demokratiskt närmande är förutsättningen för att lyckas! Tänk på det Lars Ahlkvist

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.