… och ärendet blir bara konstigare och konstigare.

I en kommentar på på min blogg konstaterar kristdemokraten Kristina Hansen att jag har fel på min blogg. När jag kollar i det justerade protokollet så har det dykt upp en ändring till.

trend_fm

Förändringen på sittande möte enligt yrkande på fullmäktige

Vad vi ser är att Folkpartiet ännu mer omger sig med vänsterpartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Detta gör de på bekostnad av de borgerliga bröderna och systrarna.

Hur i hela friden kan detta komma sig, att Folkpartiet anser att både Socialdemokraterna OCH Miljöpartiet kan representera deras åsikter bättre än Kristdemokrater och Centerpartister?

Det skulle vara så intressant att vet hur den folkpartistiska fullmäktigegruppen funderade under sittande förhandling. För inte nog med att man gräver ner sig i det socialistiska lägret, man låter dessutom Socialdemokraterna diktera hur mycket nedgrävda man skall vara:

yrkande

Utklipp från KF protokoll 2015-09-28 §155

När jag satt och lyssnade på fullmäktige så missade jag denna detalj som gör ärendet om möjligt ännu mer besynnerligt. Varför i hela friden är det Socialdemokraterna som yrkar om vilken ersättarordning som skall gälla för Folkpartiet?

Om vi går tillbaka och tittar på det politiska landskapet och förändringen som sker med ändringen som Socialdemokraterna föreslog så ser det ut så här:

graf_trend_fmJag har lag till den gröna kurvan (2015 FM) som har de faktiska popularitetsvärdena och sedan mörkgrön kurva (Poly. (2015 FM). Ändringen är minimal, så vad kan orsaken vara till denna symboliska förändring?

Vilka praktiska konsekvenser får detta yrkande? De nämnder och styrelsen där detta är relevant måste följande kriterium gälla:

  1. Folkpartiet har en ordinarie plats
  2. Miljöpartiet har en ersättarplats
  3. Kristdemokraterna har en ersättarplats

För vilka vilka nämnder och styrelser gäller detta (hämtat från KF protokoll 2014-12-15):

  • I Kommunstyrelsen vill Folkpartiet hellre ha Miljöpartisten Erik Ridderby i stället för allianskollegan Kristina Hansen i det fall Birger Larsson inte är på mötet
  • I Socialnämnden vill Folkpartiet hellre ha Miljöpartisten Erik Ridderby i stället för Kristina Hansen i det fall Hans Frank eller Yvonne Kulstad inte är på mötet
  • I Barn- och utbildningsnämnden vill Folkpartiet hellre ha Sofia Hedman i stället för Ruben Ström i det fall Marianne Frank Karlsson inte är på mötet
  • I Miljönämnden vill Folkpartiet hellre ha miljöpartisten Per-Ola Andersson i stället för Kristdemokraten Kennet Ström i det fall moderaten Staffan Salomonsson inte närvarar
  • I Valnämnden vill Folkpartiet hellre ha miljöpartisten Ilir Abazi i stället för Ruben Ström i det fall Eva Nyman inte skulle vara på möte

Det är för mig en uppenbar knäpp på näsan för något som har hänt, för det kan näppeligen vara så att varken Erik Ridderby, Sofia Hedman, Per-Ola Andersson eller Ilir Abazi besitter de kvaliteter som skulle rättfärdiga ändringen i ersättarlistan, förutsatt att förändringen är driven av Folkpartiet.

Om vi ponerar att ändringen inte är driven av Folkpartiet själva utan av Socialdemokraterna så är det ytterligare ett bevis på det jag pekade på i förra bloggningen om det förändrade politiska landskapet i Hörby tack vare socialdemokratisk organisatorisk förmåga.

Om jag skulle gissa vad det är som pågår så borde det vara kraftiga slitningar mellan vänsterfalangisterna inom MP-S-FP och C-KD om den av kommunalrådet utannonserade skattehöjningen.  Och det är ju klart, skall man ha råd med kommunala korståg OCH välfärd, ja då kostar det.

Vad det fler Namibiaresor och konsulter som Hörbyborna ville ha 2014? Finns det någon som kan påminna mig om det?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.