Det handlar om öppenhet och effektivitet

Skånska Dagbladet ”avslöjar” ett tjänstemannaförslag om att Räddningstjänsten skall skötas från Höör och IT tjänsterna från Hörby. SkD  konkluderar att detta kommer olägligt för politikerna. ”Tvärt om!” säger jag – detta pekar på behovet av båda mina fokusområden om öppenhet och effektivitet.

Effektivitet

När jag har pratat med tjänstemän inom Hörby kommun har specialiseringen inom proffessionen varit ett önskemål. Detta kommer även göra Hörby attraktivare för nya medarbetare om man kan växa i sin roll. Med fler specialister kommer effektiviteten öka inom kommunen, och jag kan tänka mig fler områden som kan effektiviserat över kommungränserna. Som exempel kan nämnas lönefunktionerna, som utan problem har storskalsfördelar. Där spelar inte avsaknaden av närhet något för service för kommuninvånarna.

Öppenhet

Öppenheten är att inom kommunen skall vi inte ha några dolda agendor utan kommuninvånare och medarbetare är en del av process av utvecklingen. Här har tjänstemännen misslyckats med att skapa delaktighet, i första hand med dem i den berörda verksamheten. Detta är en attityd som man från kommuens ledarskap måste låta genomsyra verksamheten.

Kommunal verksamhet berör invånare och anställda och kan informationen flöda bättre om vad som är på gång kan fler bli initierade och delaktiga i processen för att göra vår gemensamma mer effektivt. Detta är mitt mål med mitt engagemang. Därför känner jag djup att det roll om du rösta på mig. 

Artiklar i Skånska Dagbladet:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.