Ett kryss är ett personligt förtroende

Det råder ingen tvekan om att Hörbymoderaternas inträde på scenen 2006 var det bästa som kunde hända Hörby efter årtionden av trött, visionslöst styre. Stor del av förklaringen till att så mycket har hänt i Hörby är just duon Ahlkvist-Skerup.

Lågedammsbadet hade inte blivit till utan Moderaterna vid styret

Som Pelle konstaterar i artikeln i Skånskan, är Pelle och Lars otroligt olika personer. Det vore konstigt om ett sådant samarbete under fyra års tid inte skapat friktioner i sakfrågorna. Men på det stora hela är detta inte en svaghet utan en styrka som vi alla kommuninvånare drar nytta av.

Jag bedriver själv en personvalskampanj, inte så mycket för att jag vill ha fler kryss än Pelle Skerup (hur det nu skulle gå till?), utan för att jag vill träffa de som röstar på mig och jag vill att de som röstar på mig vet vem jag är och vad jag står för.

I det konkreta exemplet betyder detta att jag vill att den som drabbats av ett problem eller har en idé om hur vi skall förbättra kommunen, naturligt skall känna förtroende för mig och komma till mig med problemet eller idén.

Stora envägs-annonser i pressen är inget för mig, men min agenda finns tillgänlig här på min blogg. Det är otroligt svårt att nå ut, men jag knackar dörr här hemma vid, min telefon är alltid på och jag kollar mail flera gånger om dagen (se kontaktsidan).

Att se personen bakom partiet blir mycket viktigare i ett Sverige idag när partiernas medlemsskaror tynar. Därför tror jag att kandidaternas personvalskampanjerna inför något positivt och berikar politiken när man väljer in personer och inte partier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.