Dörrknackning i Ludvigsborg

Under lördagen knackade jag dörr med snuva. Merparten av hushållen mellan Kvesarumsån och Ludvigsborgsvägen fick besök. Kanske hälften öppnade. Kommentarerna handlade om vägföreningen och vägarnas huvudmannaskap, om säkra skolvägar och om översiktsplanen. Frågor om bollhallen och möjligheter till fritidsaktiviteter lyftes också. Roligt med feedback.

Kommunen skall ta över vägföreningens huvudmannaskap för vägarna i Ludvigsborg, men frågan är när. Vi har väntat länge nu, så det råder ingen tvekan om att budskapet är att ta tag i detta och finna en lösning.

Samma sak gäller säkra skolvägar; 30-sträckorna fungerar inte vilket kommunen och trafikverket inte verkar förstå. Prioritet är att få fram verksamma farthinder i korsningarna Kvarndammsvägen-Ludvigsborgsvägen och Kvarndammsvägen-Fulltoftavägen. Sista biten är planskild korsning för GC trafik från Enevången över riksväg 13. 

Översiktplanen måste få en design som gynnar byns invånare och dess näringsliv. Inga stora nya trafikstråk genom tidigare orörda marker och fler kvarter med gåfartsvägar.

Skolbarnen har ingen ordentlig gymnastiksal i Ludvigsborg. Sedan bollhallen på Skogsgläntan inte längre kan användas av byföreningen har vi ingenstans att spela innebandy och spela badminton. Det är nu dags att Ludvigsborg med 1000 invånare får en ordenligt idrottshall.

I morgon skall jag, om vädret tillåter, fortsätta inne i Ludvigsborg med dörrknackningskampanjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.