”Pappa, jag skall rösta på dig”

När jag ser mina listkollegors annonskampanjer och utskick inser jag att mina chanser är små att bli personvald. Om valresultatet skulle vara det samma som förra valet måste jag upp i 110 kryss. Matematiken talar emot att jag kommer vara lyckosam.

Trots det tänker jag ge systemet en fight. Idag har jag varit och hämtat de enda trycksakerna jag har budget för. Tillsammans med ett gem sätts bladet, valsedel och visitkort ihop till ett paket.

Ikväll satt jag med de stora buntarna när min dotter kom fram till mig och frågade vad jag höll på med.  Stilla i mitt sinne ställde jag sarkastiskt mig samma fråga, men förklarade för henne om valet och att man kan rösta på pappa.

”Pappa, jag skall rösta på dig” säger hon.

Gissa om de orden värmde. Och som om inte det var tillräckligt, hjälper hon mig med att para ihop valsedeln, med flygbladet. Hon är en fantastisk valarbetare, för att inte tala om att hon är den första och enda i min kampanj.

Vi jobbar som om det var ett löpande band där hon skickar över pappersbunten till mig och jag sätter dit gemet. Dessutom är det ju roligt att göra saker och ting tillsammans.

I morgon skall vi båda till Moderattillställningen på Stavröd där vi skall bjuda återvinnare på fika och korv.

2 svar på ””Pappa, jag skall rösta på dig”

 1. Lina Sofie

  Det viktiga frågan blir ju då – när ni moderater bjuder på fika, som vid torget och nu vid återvinningen, bjuder ni då alla eller bara köttätare och ickemuslimer?

  p.s. varje röst räknas … även de levererade i rosa Hello Kitty tröja och som inte inkommer förrän x antal år 😉 … fast jag tror nog att det kommer någon till – redan i år 🙂

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Vi hade vegetariskt kaffe och Louise hade hemmagjord hallonsaft med sig, men touche – point taken.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.