Rundvanding på Röinge

Av | 2010-09-04

Kylskåpsmagnet

På förmiddagen var jag och Wilma på Soptippen på Stavröd på en Moderat väljarträff. Mellan 1000 och 1200 serverades korv och kaffe med kaka. 

Min första dag i min personvalskampanj tog mig till Hundlokevägen, Björnlokevägen, Backsippevägen och Blåsippevägen. Eftersom det är min helg med Wilma, så gjorde hon mig sällskap. Wilma var ansvarig för utdelningen av kylskåpsmagneterna.

Endast på tre ställen var mottagningen fientlig, där man inte uppenbarligen inte gillade Moderater. Hos de övriga besökta hushållen var mottagandet mycket trevligt.

Den genomgående frågan var hur det går med cykelstigen till Örnakärr(Höör). Med all rätt; efter tre månader borde man sett någon form av aktivitet. Tomtägarföreningen har i juli godkänt att tillåta byggnationen. De andra berörda fastighetsägarna är positiva när jag har pratat med dem. Lars Balkfors, som är Hörby kommuns teckniska chef, har under tre veckor (hittils) försökt sätta ihop ett avtal för fastighetsägarna att skriva under. Kommunen är otroligt saktfärdig i vissa avseenden. Frågan är om det hela skall dra ut så på tiden att stigen inte kommer till stånd innan vintern? 

Tre av fastighetsägarna höll på och måla och alla tre tyckte det var tråkigt. Jag hyser stor empati för dem.

När Wilma tröttnade på dörrknackningen sa hon ”jag kommer inte att rösta på dig”. Då var det dags att gå hem och dricka kaffe, saft och äta bulle.

Ett svar på ”Rundvanding på Röinge

  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

    Pratade med Lars Balkfors idag och hans gissning är att avtal med fastighetsägarna kan komma ut under hösten, och när det är klart så kan spaden sättas i marken om pengar kan avsättas. Det verkar som om pengarna har avallokerats, så det finns risk att projektet skjuts på framtiden om politikerna väljer att avstå. Detta är en cliffhanger för oss i Ludvigsborg.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.