Phew, vilken pers – men nu PMP

Av | 2013-06-24

Det har varit tyst här på bloggen ett bra tag nu. Det skulle kunna vara för att inget intressant har hänt i politiken i Hörby, men så är inte fallet. De två senaste Socialnämndsmötena har varit mycket intressanta i förändringsarbetet. Nej, orsaken är av en högst personlig natur.

Genom jobbet fick jag chansen att certifiera mig som projektledare efter 10 år i yrket. I tisdags förra veckan certifierade jag mig och kan nu titulera mig som PMP (project management professional).

PMP certifieringen genomförs av PMI (Project Management Institute) som är en amerikansk organisation som försöker hålla projektledarflaggan högt. Ambitionen är att utveckla processer och skapa ett yrkeskunnande för att se till så att fler projekt uppnår vad de faktiskt är satta att göra.

Livet som PMP är rätt snarlikt livet som inte PMP. Men som alltid är det intressant att ta ett steg tillbaka och fundera på vad det är man håller på med dagarna i ända. Funderingar som roterar runt om hur man kan göra det på annat sätt, på bättre sätt eller att överhuvud taget göra något alls. Steget tillbaka och reflekterandet gäller på de flesta områden…

Så, vardagen går nu vidare. Idag är det fullmäktigemöte – och som alltid är det spännande att se hur politik fungerar i verkligheten och in fact vad det egentligen är. Detta gäller speciellt i ärendet om förlängningen av fullmäktiges beredningsgruppers mandattid. Den som överlever kvällen får se…

Ett svar på ”Phew, vilken pers – men nu PMP

  1. Lars Eriksson

    Vi gratulerar till det förstnämnda! Vi märker när det saknas…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.