Prestanda helt klart avgörande

Det är härligt att vara på semester. Riklig tillgång på vatten är en förutsättning för ett lyckat vattenkrig. Något annat som är essentiellt är ordentliga grejor – vattenkrig är en materielsport.

Överst. Starwars stormtrooper, nederst till vänster: futuristisk dubbelpipig, nederst till hörger: klassisk agentmodell

Det är ingen tvekan om att den som lyckas leverera mest vatten på motståndaren vinner. Stormtrooper gun är suverän. Med en indirekt pump, som bygger upp trycket inne i behållaren, kan man rikta en kontinuerlig, effektfull stråle. Räckvidden hos ett hårdpumpat gevär kan komma upp i 4 meter. Vattenmagasinet är väl tilltaget och enkelt att skruva dit efter påfyllnad.

Den rosa dubbelpipiga kan man inte bygga upp ett kontinuerligt tryck utan man behöver trycka på hanan för varje sprut. Visst är det bättre med två strålar än en, men det är inte dubbelt så kul. Räckvidden är inte heller så imponerade med sina knappa två meter.

Dagar när det inte är supervarmt ute så passar den klassiska agentmodellen. Det är samma typ som jag hade när jag var liten ( eller kanske ”mindre” enligt vissa), och är även den av direktverkande typ. Vattenmagasinet är dock alldelse för litet för att man skall uppnå någon form av uthållighet. Den största känslan av denna vattenpistol är nostalgikänslan.

Som ni förstår är det ingen tvekan om vilken vattenpistol som vinner testet. Det enda som ger en plump i protokollet är att det första jag var tvungen att göra med stormtrooper geväret var att skruva isär geväret och montera in slangen mynningen eftersom den var felmonterad från fabrik.

Men smakar det så kostar det. 10 kr för den lilla. 30 kr för den dubbelpipiga och 200 spänn för geväret – men det var den värd. Köp den!

3 svar på ”Prestanda helt klart avgörande

 1. Lina Sofie

  Hmm … intressant vändning – det var inte länge sedan vattenpistoler var totalförbjudna på tomten … varav denna totalvändning? …

  Svara
 2. Nämndsledamot

  Inte ens ett riktigt vattenkrig kan väl lösa kriget som brutit ut i vår närhet i går. Vi skall kanske prova…

  Svara
 3. Lina Sofie

  @ Nämndsledamot – ha ha ha, det tycker jag är ett lysande förslag … vi är ju mentalt effektiva och kreativa när vi är i rörelse … så thumbs up!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.