Rena rama AMS-verksamheten för konsulter på Soc.

Tar det aldrig slut? Jag himlar med ögonen – ny konsult i socialnämnden. Denna gång för att utreda kommunalrådets sekretessanmälan mot partikamraten. På AU sammanträdet den 16 augusti togs beslut  (§240) om att en extern konsult skall utreda anmälan.

Om detta hade varit på riktigt, och inte bara politiskt, så hade det polisanmälts och prövats enligt brottsbalken. Av förklarliga skäl gjordes nu inte detta. Nu är det en kvasirättegång på gång, som dessutom skall hanteras av extern konsult. Efter avslutad utredning skall en politiskt tillsatt nämnd fatta beslut i skuldfrågan – känns det inte lite som återgång till folkdomstolar?

Enda trösten i denna misär, är att det inte just nu uppdagas, att vi har en redundant intern konsult som tickar pengar inom socialförvaltningen.

Om vi får in fler tok-anmälningar, skall vi ta in fler konsulter då, och vem skall betala dem? Jag ser framför mig ett klondike utan dess like för konsulter i Hörby. Spontant verkar det rimligt, om man nu skall ha dessa hittepålösningar i kommunen, att samma princip gäller som civilrättsliga rättegångar – förloraren betalar. Det torde verka avhållande – låt oss införa detta system retroaktivt och se vad som händer.

Artikel i Skånskan 2011-09-01

3 svar på ”Rena rama AMS-verksamheten för konsulter på Soc.

 1. Hörbykvinna

  Ja i webkommentaren i Skd har Lars-Evald Svensson, fångat hela situationen. Efter insändaren i går i Skd. Min kompis, som inte är politiker sa: ”Det är värre än Svinarp”.
  Så tråkigt att vissa andra
  personer sprider lögnaktiga historier om socialnämnden och pratar skit när de pratar med andra politiker. Ordning och reda behövs och så är det mobbing!

  Svara
 2. hörby bo

  Sekretessanmälan luktar hämd, en flera månader gammal och kanske diskutabel händelse tas fram i rampljuset och varför just nu? Har inte socialnämden tillräckligt att göra ändå? Nämden ska tydligen döma Wenche, är inte Jane då jävig, hon har ju enligt egen insändare ”nära vänskap” med anmälaren?
  Undrar om konsulten fick både fråga och svar?

  Kan inte moderaterna göra upp i sin egen ringhörna, utan måste använda tidningar och konsulter för att reda ut sin hirarki?

  Nu har ledningen för socialnämden fått två tunga nederlag, Källhaga och fnisssreglerna, politiken måste förankras.
  Arvodesfrågan gick heller inte så bra, ska sekretessanmälan gå samma väg?
  Hörbys politiker måste höja blicken.

  Svara
 3. Annan Hörbybo

  Ja, jag tycker Lars Ahlkvist kan betala för all skit han sprider utan grund – direkta kostnader + skadestånd … dåde till de direkt utsatta och till alla Hörby kommuns invånare som måste stå ut med skiten… pinsamt.

  Ja, höj blicken!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.