Skicka en vanlig kommuninvånare på bröllopet

Efter att ha läst igenom kommentarerna på Skånska dagbladets artikel om att kommunalrådet Cecilia Lind inte skall åka till bröllopet mellan gymägare Daniel Westling och kronprincessan Victoria Bernadotte, är det uppenbart att man inte skall ta den rojalistiska yran lätt.

Det är roligt att se att det finns något som engagerar kreti och pleti, även om det hade varit friskare att ha samma engagemang om hur vi skall klara välfärden i Sverige.

Men OK, de skall gifta sig, och kungligheterna vill visa genorisitet gentemot undersåtarna. Då skall de väl få det. En inbjudan till varje kommun att representera, och visst vore det oartigt att inte komma om man blir inbjuden.

Därför föreslår jag att man skickar en helt vanlig medborgare. Har man varit med och sponsrat hovstaten med 57 miljoner årligen borde det vara en rättighet att ha en chans att vara med på bröllopet. Tänk alla gummor som ute i stugorna vördat våra kungligheter och som inte bara har varit med och betalat skatt , utan även har finansierat veckopressen under ett helt liv. Ja, de har sannerligen gjort sig förtjänta av en biljett.

Utlys en tävling och mest rojalist får åka! Förmånsvärde (jag gissar att mat ingår) och reskostnad står vinnaren för.

Nu blir det väl inte så. Det verkar som om biljetterna var personliga. I vanlig ordning åker någon politiker och/eller tjänsteman (eller som i Eslövs fall, ingen alls) som skall upp och frottera sig med samhällseliten på skattebetalarnas bekostnad. Någon vanlig från pöbeln, samma pöbel som beundrar våra princessor, göre sig icke besvär.

En sak är klar, jag vill inte heller åka… Je républicain? Oui, Vive la République!!!

Uppdaterad: Skånskans artikel om att Hörbys politiker skall åka

Pingat till intresseant.se

2 svar på ”Skicka en vanlig kommuninvånare på bröllopet

  1. Pingback: Önskar Victoria och Daniel lycka till « perelis2010.se

  2. Pingback: Önskar Victoria och Daniel lycka till « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.