Stal från kråkorna och gjorde äppelmust

Mycket produktiv dag, som innefattat diskning, städning och tvättning – och inget av det är avdragsgillt.

När det var gjort så hanns en tur ut bland bärbuskarna med. Lite lukning så här på hösten gör våren lite lättare.

Min nysådda gräsmatta har inte tagit sig trots att det har gått en vecka. Nu sjunker temperaturen så hoppet är väl ute för säsongen…

Liggandes bland sommarens högproduktiva bärbuskar ser jag att skatorna flyger skytteltrafik mellan skogen och mina äppelträd. De röda äpplena (vet inte vad de heter) är nu inpackade i papper och undanstuvade i källaren. Min syster påpekade att det bara är en temporär anhalt innan komposten.

De andra äpplena (som är lite gula och som jag inte heller vet vad de heter) räfades ner från äppelträdet med en kratta och samlades in för must-skapande. Cirka fyra liter must blev det – till mig och inte kråkorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.