Sverigedemokraten kommer

Det har varit några intensiva dagar inom Hörbypolitiken sedan Skånskan läste protokollet från senaste KSAU mötet där man satte igång ett nytt Namibiaprojekt. Den som har haft en annan åsikt än den förhärskande i KSAU har av kommunstyrelsens ordförande ofelbart insinuerats vara Sverigedemokrat. Tre exempel i skriftlig form:

  1. Pelle Skerup är ett eko av Sverigedemokratiska värderingar när kritiken mot projektet framfördes [SkD 2012-03-02]
  2. Lars Eriksson söker dokumentation på kommunens hemsida om Namibia 1.0 men hittar tunnt, och därför har han en åsikt som Sverigedemokraterna redovisade på fullmäktige [Lars Erikssons blogg 2012-03-02]
  3. Jag har haft åsikter om den politiska processen fram till beslutet i onsdag och jag insinueras ha samma kritik som Sverigedemokraterna har haft.[perelis.se 2012-03]

Initialt smålog jag åt fantasilösheten i argumentationen, men sedan funderade jag om det faktiskt kan vara effektivt? Jag noterar att man på riksplan har tonat ner den banala positioneringen i förhållande till Sverigedemokraterna som var så omfattande efter valet. Konsekvensen av det blev ju att man definierade sig själv i relation till Sverigedemokraterna och vidare använde denna positionering som slagträ mot blockmotståndarna. Resultatet blev att Sverigedemokraterna fick en fokalpunkt som ingen av de etablerade partierna var tillräckligt desperata att utsätta den politiska debatten för.

Frågan som jag har kvar är om det finns en annan dynamik i lokalpolitiken. Hur kan man få svar på den frågan om inte ställa den till Hörbys politiska läsekrets – d.v.s. läsarna av denna blogg.

[poll id=”7″]

Lägg gärna en kommentar här nedan hur man kan förklara denna metod som används så regelmässigt och frekvent.

När det verkligen kommer ett fråga, som man möjligen skulle kunna definiera som ett värderingsproblem baserat på Sverigedemokraternas program, och inte på partiets historia, då är ”vargen kommer”-argumentet så urvattnat att det saknar mening. Är det ett problem?

Röstningen pågår till den 16 mars, efter det får vi göra en uppföljare baserat på resultatet och kommentarerna från er läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.