Tack Moderaterna för uppvaktningen


Stay frosty - isande kreation, subliminalt meddelande om beteende förändring?

Fyllde 40 år i veckan och blev uppvaktad av Moderaterna. Kändes bra ända tills Pelle Skerup, som inte är känd för att vara diplomatisk med orden utan ha en mer rak hållning med glimten i ögat, konstaterade att  jag statistiskt numera har närmare till döden än födseln.

Visst, så kan det vara, men vill man verkligen veta? Lätt obstinat som jag är (är det ett understatement?) tvekade jag – kan det verkligen stämma? Kollar med Sveriges egen HAL-9000, SCB, hur det egentligen ser ut. Verkligheten är värre än vad jag trott.

SCB berättar för mig att den förväntade medellivslängden för 0-åringar i Hörby är för män 78,27 år. Gissar att medellivslängden för 40-åringar borde vara kortare, men det ändrar inte det faktum att jag levt, minst sedan förra julen då jag fyllde 39,135 år , utan vetskapen om faktum att jag är ”på andra sidan”.

Konstaterar att det empiriskt har gått ganska så bra under denna tid och ser därför ingen anledning till att de kommande 39,135 åren skall vara annorlunda. Sen kanske ett rent helvete bryter ut, i alla fall om man får tro vissa skribenter inom kommunpolitiken, men det är en senare fråga.

Ni nördar där ute som verkligen har en djup relation till HAL-9000 (orginalet, inte den svenska versionen); har ni sett denna webbsida: HAL 9000 – Uncyclopedia.  Helt bisarrt roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.