The perfect storm

Har det varit blåsigt idag? Inte ens när vi stod på Ringsjöns strand för att sätta i båten, tyckte jag att det var så farligt. Men det skulle ändra sig. Det är onekligen så att när vattnet börjar rinna in över relingen, då funderar man över ett och annat.

Det var knappt att en flytväst räckte idag

Båten sjösätts i Sätoftasjön vid Jägersbo. Det dröjde inte länge innan vinden tog tag i båten. Med rasande fart for vi igenom gattet mellan Sätoftasjön och Östra Ringsjön. Tipset som funkat hittills för inte gå på grund på Häggenäset, är att hålla sig på en rak linje mellan sista fiskepålen och Lyby kyrka.  Ibland kan det vara svårt att lokalisera kyrktornet, men när de gigantiska byggnaderna för omriktarstationerna är på plats, kommer ingen otydlighet att finnas.

Det var min första sväng med segelbåten när det verkligen blåste på Ringsjön. En mäktig känsla infinner sig när vattnet skvalpar och brusar efter båten. Vinden var dessutom rätt så byig så det gällde att hänga med med rodret. Jag som är en landkrabba ut i fingerspetsarna tog det lilla lunga, till skillnad från min väninna som pressade båten till max tills vattnet forsade in över kanten. Man är inte kaxig i det läget, vill jag lova, när man i princip står upp lutandes mot andra kanten.

På vägen hem stänkte vågorna över oss när vi kryssade tillbaka till Sätoftasjön, men tack och lov var båten någorlunda horisontell. Endast en stackars vindsurfare var ut på sjön samtidigt, annars var vi ensamma. Jag måste säga att vi lever i en fantastisk bygd. Jag flyttade hit upp från Malmö för att komma till skogarna, men jag fann sjön. Helt otroligt – helt underbart vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.