Tiggaren i Ludvigsborg

Som den medelsvensson jag är hade jag avverkat den första arbetsveckan efter semestern och var på väg hem till Ludvigsborg. Då fick jag ett samtal på mobilen. Personen berättade att det nu även satt en tiggare utanför lanthandeln i Ludvigsborg.

Skärmklipp

Information från hitta.se om vad det är för folk i Ludvigsborg

Jag hade svårt att tro det. Hur kan det vara möjligt? I en ort med 25% Sverigedemokrater, hur kan det vara möjligt att den romska folkrörelsen kommit fram till att Ludvigsborg kan vara ett stället att skimma befolkningen på växelmynt.

IMG_0516

Nytt inslag i gatubilden för Ludvigsborg. Dock upphämtad klockan 7 när affären stängde.

För att bekräfta företeelsen bad jag personen att ta bilden här bredvid. Det var sant – vår egen lokala tiggare hade anlänt.

När samtalet var slut så kände jag till min förvåning lite irritation. Inte ens i vackra Ludvigsborg kan vi undgå tiggarskarorna.

Men hur kom det sig att jag var förvånad över min reaktion?

Generellt så har jag haft uppfattningen att det är inte så dumt att de svenska trygghetsnarkomanerna får lite perspektiv på tillvaron. Tiggarna visar hur Sverige skulle kunna se ut utan det offentliga sociala trygghetsnätet.

Men nu hade exemplet dykt upp i Ludvigsborg och med ens så kändes det som om min hemmaplan hade blivit angripen av en invasiv företeelse. I bilen funderade jag på hur lokalsamhället skulle mobiliseras.

Ofta så pratas det om tiggarförbud men jag är emot det som jag skrivit om tidigare. Ett öppet fritt samhälle behöver inte mer reglering än nödvändigt.

forbud_att_tigga_skylt_3

Förbud mot tiggare eller förbud mot tiggeri

Så länge det finns de som vill resursutjämna genom direkta mikrotransaktioner till migranter så kommer det finnas de som kommer hit för att ta emot gåvorna. Det är varken konstigt eller förvånande. Därmed vore det som att lagstifta mot mot gravitation att förbjuda tiggeri.

Vad man då borde göra är att inrikta samhällets fokus på de som underhåller tiggeriet genom transaktionerna.

09_05_28_lourdes_no_begging

Förbud mot att ge pengar till tiggare

Man brukar säga att man inte kan lagstifta mot dumhet och kanske inte heller ett sådant förbud kommer vara effektivt. Trots det så tror jag det enda sättet att komma till rätta med tiggeriet är att det blev socialt oacceptabelt att stödja tiggeriet. Lagstiftning eller ej, detta är infallsvinkeln och så skall mobiliseringen gå till.

För vilket samhälle vill de ha, dessa duktiga idioter som delar ut pengar till de som satt i system att inte jobba? Jag vet inte, men efter att sett filmen om hur Romer bor i Bulgarien när de själva får bestämma, ja då undrar jag om de som ger tiggarna pengar ens själva vet vilket samhälle de vill bygga.

https://www.youtube.com/watch?v=aHpYRgflzo8

Efter att ha sett filmen så får man lite perspektiv på diskussionerna om att upplåta mark för legala bosättningar i Lund. Politikerna i Höör tackade nej till ett tiggar-härbärge i kommunen, och det var nog bra för hela Mellanskåne.

Nu är Ludvigsborg som Ludvigsborg är med de invånare som finns här. Jag har inte fått några vidare rapporter om att tiggaren har kommit tillbaka. Uppenbarligen finns det inte tillräckligt med miljöpartister i Ludvigsborg för att finansiera en tiggare i byn.

5 svar på ”Tiggaren i Ludvigsborg

 1. BJÖRNE

  Tiggare i Ludvigsborg har funnits länge. Ahlkvisten tiggde ju 100 000:- till sin tavla?

  Svara
  1. Michael Giertz

   Gjorde han ?
   Han bor väl ändå i Fulltofta och det var väl ändå en donation?

   Mvh:

   Michael.

   Svara
 2. Gustav

  Synd att du verkar leva i den villfarelsen att du tror att miljöpartister ger pengar till tiggare. Hade jag varit zigenare och behövt tigga så hade jag inte besökt ett möte i Stockholm där samlingen vill att zigenarna ska få del av det Svenska systemet helt gratis.

  Vad glad över att Ni bara har en, i Stockholm kraschar tågtrafiken ibland när de ska ta sig till och från ”bostaden” under Södermalm. Synd att Trafikverket får skulden, men bra att det drabbar någon på Aftonbladet som behöver åka hem.

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Det kanske var lite raljerande om miljöpartister men exemplen som jag ger visar att miljöpartisterna vill normera migrant-kåkstäder och den sociala misär som det innebär.

   Svara
   1. Gustav

    Där är vi helt överens. För varje utspel som Mp och V gör ökar SD som en raket.

    Så länge det inte sker nära dom för vänstern och miljöpartister är det värsta NIMBY folk(om de är värda att kallas för folk?). Det tog inte många dagar innan det investerades i ett staket som kostade 200 000:- på Kungsholmen(ett område som vurmar för dessa arbetsfientliga människor) för att hindra en övernattningsplats åt dessa människor, fast ev ville de kanske inte ha en massa hallickar i omlopp som stör i rödvinsdrickandet.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.