Tommy Hall klagar på tankar om effektivisering

Av | 2010-09-06

Tommy Hall hade en insändare i Skånska Dagbladet idag, där han inte ser hur servicen skall kunna upprätthållas utan hans 75öres skattehöjning. Specifikt pekar han ut mina tankar om att få ut mer ”kräm” ur pengarna vi stoppar in. Mitt svar har jag redan skickat in till Skånska, men delas även här nedan:

Tommy Hall(S) kritiserar mig för att jag tror att den kommunala verksamheten kan bli effektivare. Tommy Halls lösning är att höja skatten. Alla som jobbar i näringslivet vet att effektivisering är kontinuerligt arbete inom företagen – det är en överlevnadsfråga som påverkar och engagerar alla anställda och är i sin natur positiv. Kommunen är inte annorlunda – vi kommuninvånare måste känna att pengarna används rätt och effektivt för att skattefinansieringen skall vara trovärdig.

Det är inte så att kommunens verksamhet var fulländad 2008 och att därefter är det bara mer pengar som löser alla problem. Förmågan att tänka i andra banor än att höja skatten verkar inte finnas hos Socialdemokraterna, eller är det så att de bara är notoriska skattehöjare?
 
Ni som saknar ideologi i debatten kan här se skiljelinjen. Tommy Hall vill bestämma över vart dina pengar skall gå, mot det ställs alliansen som jobbar för att skattepengarna används så effektivt som möjligt, vilket ger dig friheter i ditt liv. Valet är ditt. Kryssa rätt.
 
Per Elis Jansson (M) www.perelis2010.se
Det är inte så att tillförsel av mer resurser uteslutes, men man skall hela tiden ifrågasätta om vi med dagens teknik och kunskap genomför arbetet mest ekonomiskt.

Ett svar på ”Tommy Hall klagar på tankar om effektivisering

  1. Daniel

    Som Svennis skulle sagt ”Möcke bra”.
    Hall är van från sin fackliga tid att man inte effektiviserar en organisation utan att man höjer medelemsavgiften.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.