Träffsäker ekipering

SVTs program Agenda rapporterar på söndagen om att Moderaterna har gått ut med instruktioner hur en moderat skall klä sig. Jag har själv inte sett dokumentet och hoppas slippa se det – själv så kör jag mitt eget race; Idag har det varit pullover med jeans (har inte kollat med partikansliet om det var OK) men funkade bra på IKEA.

Dessutom har det uppdagats ett hål i mina jeans, vilket kanske Schlingmann kanske uppskattar som ett tecken på folklighet. Själv ser jag hålet som en kommande utgift, så jag får väl skapa lite utrymme i nästa månads budget.

Nåja, jag måste erkänna att även jag har vigt klädseln en tanke. Detta efter att jag frågat mitt ex om hon skulle kunna tänka sig att rösta på mig. – ”Inte som du ser ut” sa hon och pekade menande på de fransiga byxorna och den slita T-shirt kragen. Eftersom jag är väldigt mån om hennes kryss i september införskaffades nya jeans och undertröjor. Dessutom hade hon rätt i sak, trots att hon är mitt ex…

Att man divergerar finansiella medel för att vinna röster kanske man skall hålla tyst om, med tanke på debatten om köpta röstsedlar i Stockholm… men jag tar risken

2 svar på ”Träffsäker ekipering

 1. Ex:et

  Jaha, nu när klädslen är avklarad så får vi väl övergå till politiken …

  1. rökförbud utanför den nya sporthallen – vidrigt att behöva gå förbi rökare på väg in till gympan eller badet!
  2 a. elever som är vegetarianer skall också få sin matsedel presenterad på schoolsoft så att de kan se och planera sin mat precis som köttätare kan!
  2 b. kökspersonal skall veta vad vegetarisk mat är så att de inte upptäcker efter ett halvår att de blivit serverade ost gjord på löpe (slakteriprodukt)!!!!
  3. ta över ansvaret för vägarna i Ludvigsborg.
  4. jobba för vårt klot på riktigt – det är ju till exempel löjligt att delta i earth hour när kommunhuset lyses upp i över en månad av julljusstakar i ”varje fönster”
  5. jobba för jämställdhet på riktigt – se till så lönen för kvinnodominerade yrken höjs (lönerna har ju hållits nere bara för att det är just kvinnodominerade) …. läste förresten ditt inlägg med nytt blod i Moderaterna – jag undrade genast varför ingen kvinna nämndes bland de namnen!
  6. se till så att förutsättningarna för jämställdhet i hemmet möjliggörs på riktigt – börja med att ta bort taket hos försäkringskassan för föräldraledighetsersättningen så att familjer inte går mer back för att mannen (som generellt sett har högre lön) stannar hemma.
  7. heltid = 6 tim

  Jag inkommer med fler ”önskemål”

  Sen vill jag bara säga att jag alltid har ”rätt” 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.