Vad är det SAS vet som Hörbymoderaterna har missat?

Av | 2013-10-22

Idag fick jag reklam från SAS som hade en mycket appellerande framsida:

Det är klart att skriften fick min fulla attention. Ivrigt bläddrade jag igenom den och sida efter sida kom det objektiv fakta.

Ja, det är väl inte många som tvekar på det påståendet. Med en fleece på varje fullmäktigemöte är avslappnande mys-pys väldigt nära.

Ingen tvekan om att den personliga effektiviteten finns där. Effektiv kommunikation till Hörbyborna via bloggen och i insändarna.

Visst är det värdefullt med en öppen politisk, icke repressiv, dialog i kommunen. Det är mycket som kommer vädras här på bloggen under valrörelsen, så stay tuned.

Visst började jag lite naivt förra mandatperioden med att inte se makten så som den var organiserad. Detta har vi tydliggjort. På min resa att bli medveten om strukturerna har många fler tillsammans med mig blivit medvetna. Nu kan vi tillsammans agera och göra samhället bättre!

Det gäller att jobba smart – att se ett steg längre och inte bara se på ytan. Att sätta upp målet och konsekvent jobba mot det i stället för att svassa runt makten, eller att bli runt-lurad av densamma är inget konstruktivt. Socialnämnden har jobbat smart – att kasta ut förra mandatperiodens exempellösa misshushållning av resurser och få in ett fokus på ekonomistyrning var ett mycket smart ställningstagande.

Att dela med sig är generöst. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar. Att låta andra dela med sig på bloggen tycker jag är självklart för att de som inte har en blogg (eller som blivit tvingad att stänga) inte skall känna sig utestängda.

Det finns alltid en plan. Inte alltid är den explicit och uttalad, men den konsekvens som den ger upphov till kommer förändra kommunen till det bättre. Antagonisterna kallar det konsekventa handlandet för ”mobbing” när deras argument inte infinner sig.

Målet är detsamma, men metoderna kan ändra sig. På detta sätt kan vi belysa problem från många olika perspektiv med flera målgrupper som mottagare av budskapet.

Nåja, även solen har sina fläckar. Men man kan tillåta sig vara stolt över det som jag tillsammans allierade åstadkommit de senaste tre åren i Hörbypolitiken. Låt oss jobba vidare på den inslagna vägen och jag är övertygad om att det leder fram till ett bättre Hörby.

Ett svar på ”Vad är det SAS vet som Hörbymoderaterna har missat?

  1. Torbjörn Malvå

    Reklamen är ju väldigt personlig nuförtiden.
    Kul att du applicerar det på din personliga relation till kommunpolitiken.
    Det tror jag fler borde göra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.